Претрага

MK Group donirala 100.000 evra Studentskom centru u Zagrebu

29.07.2024.

MK Group i Studentski centar u Zagrebu potpisali su ugovor o donaciji 100.000 evra Studentskom domu „Dr. Ante Starčević”, koji u Hrvatskoj ima 3 paviljona i pruža smeštaj za 1.200 studenata. Finansijska sredstva biće iskorišćena za kompletno renoviranje i opremanje fitness sale i teretane. Ova donacija deo je regionalnog filantropskog programa vrednog 400.000 evra, koji će uključiti renoviranje četiri studentska doma u zemljama Adria regiona u kojima MK Group posluje, i predstavlja nastavak redovnih aktivnosti podrške deci, mladima i obrazovanju.

Ovim povodom održan je i radni sastanak predstavnika Studentskog centra u Zagrebu i kompanije MK Group, koje su zajednički dogovorile namenu donacije koja će doprineti poboljšanju studentskog standarda izborom odgovarajućeg investicionog projekta, uvažavajući želje i interes studenata.

„Zahvaljujemo se MK Group što je svoje donacije uputila Studentskom centru u Zagrebu. Sredstva će biti namenjena za uređenje teretane i fintess dvorane, uz zamenu podova, nabavku novih sprava za vežbanje, renoviranje svlačionica, kao i za ugradnju novog sistema klimatizacije i rasvete. Ovim uređenjem i donacijom MK Group doprinosimo unapređenju studentskog standarda u Zagrebu i domu „Dr. Ante Starčević”. Sa projektom su upoznati i Sveučilište u Zagrebu, kao i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih. Ulaganja u studente i obrazovanje su od izuzetnog značaja, jer su oni budućnost akademske zajednice”, istakao je Mario Župan, zamjenik ravnatelja u Studentskom centru u Zagrebu.

„Ove godine naše regionalne donacije idu studentima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Za studentske domove u Adria regionu, u kojima boravi oko 6.000 studenata, izdvojićemo ukupno 400.000 evra. Samo u Hrvatskoj doniraćemo 100.000 evra i to domu „Dr. Ante Starčević”. Studenti su ove godine u fokusu našeg regionalnog društveno odgovornog programa, a želja nam je da doprinesemo obrazovanju i razvoju novih generacija, i da najboljim studentima pružimo kvalitetne uslove za učenje i život tokom studija”, rekao je Jovan Purar, direktor pravnih i opštih poslova MK Group.

 

Studente koji u predstojećoj školskoj godini budu boravili u Studentskom domu „Dr. Ante Starčević”, na jesen će sačekati renovirana fitness sala i teretana. Donacijama studentskim domovima prethodile su donacije predškolskim ustanovama i porodilištima. Samo prošle godine, MK Group izdvojila je 680.000 evra za renoviranje dvadeset vrtića u Adria regionu, dok je 2022. godine za 7 porodilišta u Adria regionu donirano 570.000 evra, a sve u okviru programa „Podrška porodici” kojim se kontinuirano pruža podrška deci i mladima.