Претрага

Politika privatnosti

Poštovani,

MK GROUP d.o.o. Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 59b, MB: 08179107 (u daljem tekstu: „Kompanija“), ispunjavajući dužnost rukovaoca, u skladu sa odredbama važećeg zakona koji reguliše zaštitu podataka o ličnosti, ovim putem Vas obaveštava da prikuplja podatke o ličnosti lica koja pristupaju veb-sajtu Kompanije (u daljem tekstu: „veb sajt“), u skladu sa zakonskom regulativom.

Kompanija štiti lične podatke svih posetilaca ovog veb-sajta, a pristup istom podleže poštovanju Politike privatnosti.

Kompanija Vas obaveštava da je, u slučaju potrebe, možete kontaktirati na: eposta.mkg@mkgroup.rs ili slanjem pošte na gore navedenu adresu sedišta Kompanije, a radi obezbeđenja poštovanja Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Upotreba informacija

Svi korisnici interneta mogu posetiti internet prezentacije Kompanije, bez otkrivanja bilo kakve lične informacije o sebi. Sve informacije koje prikupljamo koristimo kako bismo olakšali upotrebu internet prezentacije, kao i da bismo sprečili zloupotrebu i nelegalne aktivnosti na njoj.

Prikupljamo samo informacije o korišćenju internet prezentacije, poput broja preuzimanja određenih datoteka, dnevnog broja korisnika, broja pregledanih stranica, IP adrese računara. Ove informacije se prikupljaju bez pojedinačne identifikacije, iako se IP adrese mogu koristiti radi identifikacije u slučajevima sprečavanja zloupotreba i nelegalnih aktivnosti. Ove informacije koristimo kako bismo unapredili internet prezentaciju i pružili što relevantnije iskustvo našim korisnicima.

Prikupljanje ličnih podataka

U slučaju kada od Vas zatražimo druge lične informacije, zatražićemo i vaš pristanak putem onlajn formulara ili elektronske pošte.

Lične podatke koje nam date ili do kojih dođemo putem ovog veb-sajta, koristićemo isključivo za odgovaranje na vaša pitanja i/ili za poboljšanje naših usluga.

Naglašavamo da Kompanija može prikupljati lične podatke od korisnika veb-sajta isključivo u skladu sa odredbama zakona koji uređuje oblast zaštite podataka o ličnosti.

Pristup informacijama

Sve informacije koje nam pružite čuvaju se na našem serveru i mogu im pristupiti isključivo ovlašćena lica za obradu podataka, u legitimnom interesu Kompanije i u svrhe navedene u ovoj Politici, kao i za druge svrhe za koje ste Vi, kao korisnici veb-sajta, dali odobrenje.

Vaši podaci će se obrađivati i čuvati sve dok postoji Vaša saglasnost za to.

Upotreba kolačića

Ovaj veb-sajt koristi kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje veb-sajtovi mogu koristiti kako bi korisničko iskustvo učinili efikasnijim.

Koristimo kolačiće kako bismo omogućili normalno funkcionisanje sajta, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćajan. Ako nastavite da koristite naše veb-stranice, saglasni ste sa korišćenjem naših kolačića.

Ovaj sajt koristi različite tipove kolačića. Neke kolačiće, koji se pojavljuju na stranicama našeg veb-sajta, postavljaju treće strane tj. naši partneri.

Zakon navodi da možemo čuvati kolačiće na vašem uređaju ukoliko su oni strogo neophodni za korišćenje ovog sajta. Za sve ostale tipove kolačića nam je potrebna vaša saglasnost.

Na veb-sajtu se mogu koristiti i kolačići koji nisu neophodni za njihovo funkcionisanje. Takve kolačiće ne koristimo za praćenje ponašanja pojedinačnih korisnika niti njihovu identifikaciju, već za sticanje korisnih saznanja o načinu korišćenja veb-sajta, tako da isti možemo unaprediti za posetioce.

Prema Korisnicima mogu se koristiti privremeni i trajni kolačići u svrhu boljeg razumevanja kako Korisnici komuniciraju sa sajtom, da bi se pratila ukupna upotreba i rutiranje internet saobraćaja na sajtu, u svrhu unapređenja sajta i njegovih funkcionalnosti.

Privremeni kolačići omogućavaju određene karakteristike Internet strane i brišu se iz računara kada se Korisnik diskonektuje ili napusti sajt.

Trajni kolačići ostaju i nakon zatvaranja Internet pretraživača i mogu biti korišćeni i pri narednim posetama Portalu/aplikaciji. Trajni kolačići mogu biti uklonjeni praćenjem uputstva za pomoć samog internet pretraživača. Dodatno, većina internet pretraživača automatski prihvata kolačiće, ali je moguće promeniti opcije samog pretraživača da ih ne prihvata bez prethodne autorizacije za sve internet strane koje Korisnik posećuje.

Korisnik može onemogućiti skladištenje kolačića putem podešavanja svog pretraživača na odgovarajući način.

Prava intelektualne svojine

Kompletan sadržaj veb-sajtova Kompanije (svi tekstovi, logotipi, fotografije, audio sadržaj i video materijal na ovom veb-sajtu) predstavlja intelektualnu svojinu Kompanije ili se koristi u skladu sa obezbeđenom dozvolom ovlašćenog nosioca prava intelektualne svojine.

Korišćenje sadržaja, osim na način opisan u ovoj Politici, bez pisane dozvole vlasnika sadržaja, strogo je zabranjeno.

Funkcionisanje veb-sajta

Kompanija ne garantuje da će veb-sajt funkcionisati bez prekida ili grešaka, ali će nastojati da nedostatke otkloni u što kraćem roku.

Kompanija nije odgovorna za materijalnu ili nematerijalnu štetu koja može da nastane korišćenjem veb-sajta ili njegovog sadržaja. Takođe, naš sajt može sadržati linkove ka drugim veb-sajtovima koji su nezavisni od Kompanije i koji samim tim ne podležu ovoj Politici privatnosti, te se Kompanija ne može smatrati odgovornom za sadržaj, uslove korišćenja, politiku privatnosti ili bezbednost drugih veb-sajtova.

Izmena politike privatnosti veb-sajta

Kompanija zadržava pravo da u svakom trenutku izmeni Politiku privatnosti ovog veb-sajta.