Претрага

Ulažemo u nove tehnologije za vrhunske rezultate u agraru i zemlju koja rađa više.

O DIVIZIJI

MK Agriculture divizija obuhvata kompanije koje se bave ratarstvom, govedarstvom, proizvodnjom i preradom povrća i voća, i vinogradarstvom. Zauzima vodeću poziciju u srpskom agraru zahvaljujući pionirskim poduhvatima u digitalizaciji poljoprivrede i stalnim ulaganjima u sisteme za navodnjavanje i inovacije za povećanje produktivnosti.

Primena najnovijih tehnologija omogućava nam ostvarivanje natprosečnih prinosa na 13.000 hektara koje obrađujemo, uz ukupnu proizvodnju preko 220.000 tona svih ratarskih i povrtarskih useva na godišnjem nivou.

0 ha

zemlje koje obrađujemo

0 t

useva godišnje

0

tržišta na koja izvozimo

0 %

zemljišta pod navodnjavanjem

Ratarstvo i govedarstvo

PIK Bečej je jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji sa višedecenijskom tradicijom. Godišnje proizvede preko 220.000 tona različitih agrarnih proizvoda vrhunskog kvaliteta koje plasira na domaće i inostrana tržišta.

Obrađuje 13.000 hektara zemljišta, od čega je čak 70% pod navodnjavanjem, što uz primenu digitalnih tehnologija kao što su autopilot traktori, mapiranje zemljišta i varijabilna setva i đubrenje, rezultira prinosima koji su za 25% viši u odnosu na prosečne prinose u Srbiji.

Farma u Bečeju koja broji 950 muznih krava, godišnje isporuči više od 10 miliona litara mleka, čemu doprinosi i poslednje ulaganje u robotski sistem za automatsku mužu.

Fabrika za preradu voća i povrća

Povrće koje se gaji na njivama PIK Bečeja dalje se prerađuje u fabrici Flora. Prerađivački kapaciteti u Bečeju postoje još od 1978. godine, a zahvaljujući investicijama MK Group u modernizaciju proizvodnje Flora danas prodaje 12.000 tona smrznutog i konzervisanog povrća i voća godišnje.

Flora asortiman se, osim u Srbiji, distribuira i na tržišta Evropske unije, Bliskog Istoka i Rusije. Pored najprodavanijih proizvoda – smrznutog graška, boranije i kukuruza šećerca, Flora kontinuirano inovira svoj portfolio po meri savremenih kupaca, kojima je prepoznatljiva po tome što u svojoj ponudi ima smrznute špargle, edamame i atraktivne mikseve povrća.

Proizvodi

Flora proizvodi su od prirodnih sirovina, sa prirodnim začinima, konzervisani fizičkim putem, toplotom i hladnoćom, bez dodatih aditiva, veštačkih boja, aroma i konzervansa. Pored konzervisanog povrća, asortiman obuhvata smrznuto povrće, smrznuto voće i premium liniju smrznutih proizvoda.

Voćarstvo

Kompanija Agrounija bavi se proizvodnjom i prodajom jabuka. Savremeni jabučnjak prostire se na 82 hektara u Krčedinu, u opštini Inđija, a u njegovoj neposrednoj blizini nalazi se hladanjača kapaciteta 7.000 tona. Godišnja prodaja Agrounije premašuje 15.000 t, a srpska jabuka plasira se u više od 25 zemalja na tri kontinenta.

Proizvodi

Agrounija u svom portfoliju ima pet sorti jabuka koje pripadaju prvoj klasi: Granny Smith, Crimson Snow, Golden Delicious, Gala King i Gala Royal.

Vinogradarstvo

Akvizicijom vinarije Erdevik, MK Group je 2012. godine ušla u oblast vinogradarstva i proizvodnje vina. Vinarija je opremljena sa najkvalitetnijom procesnom opremom i skladišnim kapacitetima. Godišnja prodaja iznosi 400.000 litara vina, isključivo a proizvedenog od grožđa iz našeg vinograda, koji se prostire na 60 hektara na obroncima Fruške gore, uz obalu Dunava. Erdevik vina su višestruko nagrađivana za svoj premium kvalitet.

Proizvodi

Bela, crna i roze vina fruškogorskog vinogorja.