Претрага

Specijalna SAM nagrada za Miodraga Kostića

Na svečanoj ceremoniji “SAM Gala” koja je održana sinoć u Sava centru, uz prisustvo blizu 400 najistaknutijih poslovnih i javnih ličnosti, Srpska asocijacija menadžera je dodelila Specijalnu nagradu Miodragu Kostiću za izuzetan lični čin.

17.01.2024.

Žiri je nagradio strateški značaj i trajnu vrednost koju će društvu ostaviti Zadužbina Miodraga Kostića darujući Srbiji Palatu nauke, prvi science centar u našoj zemlji i najveći u regionu. Posebnost ovog čina ogleda se i u tome što je ovaj zadužbinarski poduhvat vredan 25 miliona evra najveći u modernoj srpskoj istoriji. Nagradu je u ime svog oca primio Aleksandar Kostić, potpredsednik kompanije MK Group i član Upravnog odbora Zadužbine.

 

 

Palata nauke prostiraće se na 5.500 m2 u samom centru Beograda. U saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Beogradskog univerziteta u ovom prostoru odvijaće se rad u 19 istraživačkih centara koji će mladim naučnicima omogućiti da rade u vrhunskim uslovima. Istovremeno, biće mesto za popularizaciju nauke najširoj javnosti, a posebno deci, kroz izložbeni deo sa brojnim edukativnim i interaktivnim sadržajima.

Uz ovu specijalnu nagradu, Srpska asocijacija menadžera tradicionalno je dodelila Godišnje SAM nagrade u stalnim kategorijama: najbolji menadžer i mladi menadžer, poslodavac i društveno odgovorna kompanija godine. Kroz 15 godina postojanja, Srpska asocijacija menadžera se afirmisala kao organizacija posvećena promociji najboljih poslovnih praksi, liderstva i pojedinaca koji zaslužuju da budu istaknuti kao najbolji primer u društvu.

Miodrag Kostić je u javnosti prepoznat kao jedan od najuspešnijih privrednika u regionu, ali i veliki humanista i filantrop. Realizuje brojne društveno odgovorne aktivnosti, a ovim činom i željom da ostavi trajnu vrednost društvu zavređuje titulu modernog zadužbinara.

Palata nauke – Zadužbina Miodraga Kostića je druga zadužbina koju je Miodrag Kostić pokrenuo.  Pre deset godina, svoju porodičnu kuću u Novom Sadu, kao „Zadužbinu porodice Kostić“, predao je „Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine“ za potrebe humanijeg lečenja u saradnji sa udruženjem NURDOR.

Kroz svoje kompanije MK Group i AIK Banku u poslednjih pet godina donirao je oko pet miliona evra za filantropske aktivnosti, prevashodno usmerene na podršku deci i mladima.