Претрага

Aleksandar Bijelić, CDO MK Group, učesnik konferencije „Innovation Talk 2018”

05.12.2018.

29.11.2018. Aleksandar Bijelić, CDO MK Group, bio je učesnik panela „Tehnologije budućnosti” u okviru regionalne konferencije o tehnološkim inovacijama „Innovation Talk 2018”.

Na konferenciji se govorilo o potencijalima korišćenja novih tehnologija u biznisu, na koji način su tehnologije promenile tradicionalne industrije i koje su nacionalne razvojne politike u oblasti inovacija.

„Neophodna je puna primena postojeće tehnologije što se, pre svega odnosi na podatke i vlasništvo nad njima. Navešću primer da smo mi u MK Group u domenu poljoprivrede testirali razne inovacije- od dronova koji lete do satelita koji snimaju geoparcelizaciju. Svi naši kamioni su online praćeni. Značajno smo ubrzali procese, ali je neophodno da iz podataka kojima rapolažemo izvučemo dodatnu vrednost. Potrebno je da država napravi registar svih poljoprivrednih gazdinstava, što bi značajno unapredilo poslovanje“, istakao je Aleksandar Bijelić, CDO MK Group.

Ostali učesnici bili su Ivan Bjelajac iz „MV Workshop” i Milan Bašić iz „Ericsson Sweden”.

Konferenciju je ralizovala Color Media Communications pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj.