Претрага

Besplatno skijanje za 30 đaka sa Kosova

09.05.2013.

Kao nagradu za odličan uspeh i primerno vladanje, MK Mountain Resort omogućio je besplatno zimovanje za 30 najboljih učenika osnovnih škola sa Kosova i Metohije u hotelu Angella na Kopaoniku.

U cilju unapređenja obrazovanja i vaspitanja učenika sa Kosova, MK Group je pripremila sedmodnevni sportsko-rekreativni i edukativni program, koji će se sprovesti uz podršku studenata psihologije sa Novosadskog univerziteta i licenciranih ski instruktora. Najbolji đaci, od 5 do 8 razreda, uživaće narednih sedam dana na najlepšoj planini učeći prve ski pokrete, vežbajući veštine komunikacije i razvijajući svoju kreativnost i toleranciju.

– Naša ideja je da akcija postane tradicionalna, gde će svake godine jedan broj mališana moći besplatno da zimuje na Kopaoniku. Ovo je samo početak konstruktivne saradnje između MK Group i OŠ na Kosovu i Metohiji – ističe Nikola Avram direktor MK Mountain Resorta na Kopaoniku.
 
Na godišnjem nivou, MK Group izdvaja više od 500.000 eura za različite vrste donatorskih i sponzorskih aktivnosti, a finansijska pomoć Grupe najviše je usmerena na obrazovanje i zdravstvo. Na listi prioriteta su osnovne i srednje škole u Srbiji, brojna studentska udruženja i humanitarne organizacije, bolnice i domovi zdravlja, kao i domovi za decu i omladinu ometenu u razvoju.