Претрага

Carnex u sastavu MK Group

20.05.2013.

Kompanija Carnex od danas posluje u sastavu MK Group. Česta vest je da je domaće prodato strancima, a retka je vest da domaće uopšte ostaje u domaćim rukama. Ključne strateške tačke budućeg poslovanja će biti utemeljene na povećanju stepena proizvodnje, rastu izvoza i plasiranju novih proizvoda na tržište. 
– Svesni smo ogromnog ugleda koji brend Carnex uživa među potrošačima na domaćem tržištu, brižljivo građene reputacije i tradicije sa kojom su generacije odrasle. Carnex je bio i biće najbolji srpski brend, on je simbol detinjstva svih nas. Planiramo da nastavimo sa razvojem Carnexa, da uvedemo nove proizvode na tržište, da povećamo izvoz. Vraćanje Carnexa u domaće vlasništvo je podjednako dobro kako za Srbiju, tako i za srpsku privredu i srpske radnike. U poslednjih desetak godina MK Group se strateški orijentisala na poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju, s obzirom na to da ove grane privrede imaju najveći potencijal razvoja, ali i imajuću u vidu rastuću potražnju za hranom i prehrambrenim proizvodima. – rekao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.
U MK Group napominju da se kupovina Carnex odlično uklapa u postojeću proizvodnu delatnost MK Group, te da se očekuje ostarivanje sinergetskog efekta, nastavak dobrog pozicioniranja ovog uglednog brenda na domaćem tržištu, kao i proboj Carnex-ovih proizvoda u evropske i svetske okvire, što će dodatno uticati na usklađivanje proizvodnje sa najvišim svetskim standardima u prehrambrenoj industriji.