Претрага

Dejan Cupać, direktor za IT i tehnologiju MK Group, o digitalizaciji u agraru na InterConnect Executive samitu

30.09.2022.

Direktor IT i tehnologiju MK Group, Dejan Cupać, učestvovao je na konferenciji „InterConnect Executive Summit“, održanoj 18. i 19. septembra u Beogradu, u organizaciji Privredne komore Srbije. Konferencija je okupila je predstavnike menadžmenta srpskih kompanija iz različitih industrija, kao i govornike i goste iz celog sveta.

Prvi dan konferencije bio je posvećen temi digitalne transformacije, kada je g.Cupać predstavio projekte digitalizacije u agrarnoj diviziji MK Group. Istakao je da je naša kompanija u prethodnom periodu mnogo toga uradila u domenu precizne poljoprivrede i digitalizacije sa ciljem povećanja prinosa i optimizacije procesa proizvodnje. Izneo je više detalja o projektima uvođenja autopilot navigacije, varijabijabilne setve i đubrenja, meteo stanica i drugim projektima u kojima ukrštamo senzorske i informacione tehnologije sa ekspertskim znanjem naših agronoma. Naglasio je i da MK Group konstantno ulaže u integraciju inovacija, automatizaciju i robotizaciju procesa i da prati svetske trendove u poljoprivredi.

Nakon održane prezentacije, bio je učesnik panel diskusije „Mogućnosti i izazovi u digitalnoj transformaciji“, u kome se posebno osvrnuo na važnost razvoja kadrova koji treba da rade na projektima iz ove oblasti, ali i pozvao IT zajednicu na saradnju u kreiranju rešenja za privredu.