Претрага

Dominantan nastup MK Group na Novosadskom sajmu poljoprivrede

22.05.2018.

Novi Sad, 22. maj 2018. godine – Kompanija MK Group osvojila je preko pedeset nagrada na ovogodišnjem Novosadskom sajmu poljoprivrede, najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Poslovni sistem kompanije MK Group jedan je od najvećih poljoprivrednih proizvođača u Srbiji, a MK Commerce, Granexport, Flora, Sunoko i Carnex su osvajanjem priznanja za poslovne uspehe i zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet svojih proizvoda još jednom dokazale kvalitet i poslovnu izvrsnost.

Finansijski direktor MK Group Dušan Radičević istakao je da se opet pokazalo da iskustvo kompanije u oblasti agrara, preneto na prehrambeno-prerađivački sektor u MK Grupi, donosi najbolje rezultate.

“Ponosni smo na nagrade, koje smo dobili na Novosadskom sajmu poljoprivrede i one su nam putokaz da smo na dobrom putu. Naš cilj je da MK Group bude najbolji ambasador srpske privrede u regionu i Evropi, a kvalitet naših proizvoda i odlični rezultati izvoza temelji su ostvarenja tog cilja”, naveo je Radičević.

Odlukom stručnog žirija MK Commerce, članica MK Group, proglašena je za najvećeg izvoznika žitarica iz Srbije za 2017. godinu. Tri proizvoda kompanije Granexport – kukuruzni griz, palenta, kukuruzno brašno nagrađeni su velikom zlatnom plaketom, a Granexport je i dobitnik plakete za vrhunski kvalitet i asortiman za mlinske proizvode od kukuruza. Kompaniji Flora dodeljeno je priznanje za izvrstan kvalitet graška i kukuruza. Kompanija Sunoko, pored četiri zlatne medalje, dobila je i Veliki šampionski pehar za visok kvalitet šećera. Kompanija Carnex, lider u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina u Srbiji dobila je preko četrdeset zlatnih i srebrnih medalja, kao i titula šampiona grupe za kvalitet svojih proizvoda. Velike zlatne medalje za kvalitet svojih proizvoda, Carnex je dobio za mesni narezak, pasulj sa slaninom, special šunku i domaću mesnatu slaninu.