Претрага

Donacija vredna 70.000 evra Opštoj bolnici u Vrbasu

26.02.2019.

26.02.2019. – Opšta bolnica u Vrbasu pruža zdravstvenu zaštitu za oko 220.000 pacijenata u Vrbasu i okruženju. U cilju unapređenja zdravstvenih uslova za porodilje tokom boravka u bolnici, gde je samo u toku prošle godine rođeno 580 beba, kompanija Carnex, članica MK Group, obezbedila je sredstva u vrednosti od 70.000 evra za izgradnju i opremanje operacione sale za carski rez na porodiljskom odeljenju. Izgradnja operacione sale obuhvatila je sve građevinsko-zanatske radove, dovod medicinskih gasova, kupovinu operacione lampe i aparata za anesteziju i pacijent monitora. Svečanom otvaranju prisustvovali su Jovan Purar, direktor MK Group, Mohan Shrestha, generalni direktor kompanije Carnex, dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo i dr Milan Popov, direktor Opšte bolnice Vrbas.
„MK Group, sa kompanijama članicama, dugogodišnji je pouzdan partner lokalnim zajednicama u kojima posluje, naročito kada se radi o poboljšanju uslova života dece i mladih. Samo u poslednjih pet godina poslovanja, MK Group je izdvojila 4 miliona evra za humanitarne akcije“, izjavio je Jovan Purar, direktor kompanije MK Group, naglašavajući da se kompanija uvek rado odaziva kada su humanitarne akcije poput ove u pitanju.

Mohan Shrestha, generalni direktor kompanije Carnex, naglasio je da je donacija bolnici u znaku obeležavanja 60 godina poslovanja kompanije Carnex. „Naš jubilej obeležili smo jedinstvenom kampanjom u čijem fokusu su majke, tačnije odnos majke i deteta, jer majke u najranijem delu našeg života imaju presudnu ulogu, i najviše utiču na naše kasnije izbore“.

Kompanija Carnex tradicionalno ulaže u unapređenje razvoja i uslova života lokalne zajednice, životne sredine i redovno pomaže ugroženima. Svojim primerom konstantno pokazuje da je pouzdan partner u rešavanju brojnih socijalnih problema i kontinuirano pomaže zajednicu u kojoj posluje jer su odgovorno poslovanje i podrška društvu, posebno onima kojima je to najpotrebnije, osnovne vrednosti kompanije.

Pogledajte video Donacija Carnex bolnici Vrbas