Претрага

DONATORSI KOKTELI U OKVIRU AKCIJE „MAGNET ZA LJUBAV”

18.12.2015.

MK Group i predsednik kompanije, Miodrag Kostić organizovali su 2 donatorska koktela u beogradskom hotelu 88 Rooms, u okviru humanitarne akcije Magnet za ljubav. Prvi koktel je organizovan u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), a drugi uz podršku Američke privredne komore (AmCham) i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), sa ciljem da se apeluje na kompanije i pojedince da se u što većem broju priključe humanitarnoj akciji Magnet za ljubav. Posle uspešnih akcija organizovanih u Beogradu, održana su i 2 donatorska koktela u Novom Sadu u Zadužbini porodice Kostić, kome su prisutvovali predstavnici NURDOR-a i kompanija iz Novog Sada.

Akciju Magnet za ljubav su pokrenule kompanije MK Group i TDE Services u saradnji sa Institutom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, kako bi se što pre sakupilo 750 hiljada evra neophodnih za kupovinu magnetne rezonance (MRI), prateće opreme i prvog specijalnog inkubatora za MRI dijagnostiku prevremeno rođenih beba, novorođenčadi, dece i omladine Vojvodine.

Svi ljudi dobre volje sredstva mogu uplatiti putem žiro računa 105-5555511-36 kod AIK Banke, a otvoren je i SMS broj 6754, gde se slanjem poruke donira 100 dinara (u cenu poruke je uračunat pdv).
Nabavkom magnetne rezonance, na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine bilo bi omogućeno oko 4000 MRI pregleda godišnje, umesto dosadašnjih 830. Period čekanja na MRI preglede značajno će se skratiti, a ismanjiće se opterećenje ostalih ustanova koje uslužno obavljaju ovakve preglede za potrebe Instituta.