Претрага

Generalni direktor MK Group najavio novi investicioni ciklus na Kopaonik biznis forumu

27.05.2021.

Generalni direktor MK Group, Mihailo Janković, učestvovao je na panelu „Srpska ekonomija kao domaćin iz perspektive investitora”, koji je održan trećeg dana Kopaonik biznis foruma. Tom prilikom istakao je da je u cilju unapređenja investicione klime i poslovnog okruženja u Srbiji važan transparentniji i dosledniji regulatorni okvir, ali i da u fokusu mora biti razvoj ljudskih resursa koji treba da budu nosilac visokotehnoloških investicija i brzorastuće i moderne ekonomije u kojoj će dominirati privatni sektor.

Govoreći o novom investicionom ciklusu MK Group od 300 miliona evra u naredne tri godine u Srbiji i regionu, Janković je istakao da će fokus, kao i do sada, biti na turizmu, agraru i obnovljivim izvorima energije. Na pitanje kako je MK Group dočekana u Sloveniji i Hrvatskoj, Janković je rekao: „Nakon početnog otpora koga smo svi bili svesni, našom ekspertizom, fer i transparentnim pristupom, odgovornim poslovanjem i odnosom prema lokalnoj zajednici, značajno smo promenili percepciju srpskih investitora u regionu. Ključan je doprinos koji MK Group kao investitor ima u kreiranju vrednosti za lokalnu ekonomiju”.

Na panelu su, uz Mihaila Jankovića, generalnog direktora MK Group, učestvovali Zoran Drakulić, predsednik Srpskog poslovnog kluba „Privrednik”, Zoran Petrović, predsednik Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji, Goran Pekez, predsednik Odbora direktora Japanske poslovne alijanse u Srbiji i Nebojša Šaponjić, koosnivač kompanije Nelt, a panel je moderirao Dušan Tomić, Partner kompanije EY u Odeljenju za Poslovno savetovanje i Odeljenju za Savetovanje pri poslovnim transakcijama.

Centralna tema ovogodišnjeg, 28. Kopaonik biznis foruma  je „Svet posle kovida 19 – novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja“, a događaj se, usled aktuelne epidemiološke situacije, prvi put  održava u Beogradu, u hibridnom formatu. Na četvorodnevnom skupu, koji organizuje Savez ekonomista Srbije, učestvuje više od 130 panelista, renomiranih stručnjaka i eminentnih imena domaće i regionalne privredne i političke scene.