Претрага

Hotel Palace Portorož ulaže pola miliona evra u plažu u Portorožu

28.11.2019.

Portorož, 15. novembar 2019. godine – Nakon uspešno zavšenog tendera od strane kompanije Okolje Piran d.o.o., hotel Kempinski Palace Portorož će iznajmiti plažu od 2.165 kvadratnih metara na period od 20 godina, s mogućnošću produženja na 10 godina.

Najmom plaže ispred restorana Paco 1, Jadro i Cacao širi se spektar usluga koje će Kempinski Palace Portorož nuditi svojim gostima, a hotel će dodatno zaposliti oko 12 ljudi. Iz hotela naglašavaju da će plaža biti otvorena za sve posetioce. „Ono što će biti drugačije je nivo usluga koje ćemo ponuditi, kako našim gostima, tako i drugim posetiocima plaže“, naglašava Kai Behrens, direktor hotela Kempinski Palace Portorož.

Prema uslovima tendera, Hotel Palace Portorož i MK Group će u prvoj godini uložiti 350.000 evra u uređenje plaže, a zatim dodatnih 150.000 evra u naredne dve godine. „Iznajmljivanje plaže deo je naše zajedničke vizije za sveobuhvatni razvoj Portoroža kao prestižne turističke destinacije. Da hoteli sa 5 zvezdica poseduju plažu postao je standard i drago nam je da ovaj standard stiže i u Sloveniju „, ističe Behrens.

Aranžman na plaži počeće odmah nakon potpisivanja ugovora, pri čemu će biti angažovane slovenačke kompanije, mahom iz lokalne zajednice Portorož-Piran.

Jelena Baronik , članica uprave, ispred MK Group naglašava da je iznajmljivanje plaže deo strategije MK Grupe i predsednika kompanije Miodraga Kostića, sa ciljem da Portorož pozicionira kao jednu od najmodernijih i najprestižnijih turističkih destinacija na ovom delu Jadrana.

„Kada sam preuzeo upravljanje kompanijom Okolina Piran, obećao sam da ćemo dati sve od sebe da probudimo Portorož i poradimo na promociji i razvoju ove lepe destinacije. Zaspali smo na lovorikama starog Portoroža i došlo je vreme da se probudimo. Razvoj, naravno, zahteva ulaganja. MK Group je u prošlosti dokazala da su spremni uložiti u razvoj turizma u Istri s obe strane granice, i drago mi je što nastavljaju u tom pravcu. Strah od promene potpuno je nepotreban. Ostali hotelijeri takođe bi mogli biti inspirisani hotelom Kempinski i njihovim povezivanjem sa lokalnom zajednicom “, rekao je Gaspar Gaspar Mišić, direktor Piran Environment-a, nakon potpisivanja ugovora. „Primetno je da od svog dolaska u MK Group rade na promociji i povezivanju lokalnog stanovništva i turizma, pošto su kao strateški vlasnik više nego očigledno svesni da će turista biti zadovoljan tek kad domaćin bude zadovoljan.“

Igor Novel, direktor Turističke organizacije Portoroža, slaže se da ulaganje u plažu predstavljaju pozitivan pomak u turističkoj ponudi Portoroža. „U istraživanju za 2018. godinu, posetioci su ocenili svoje zadovoljstvo plažama sa 3,5 bodova od pet, što ukazuje da će u budućnosti biti potreban intenzivniji rad na razvoju ovog elementa naše ponude. U strategiji razvoja turizma ističemo da radimo na poboljšanju kvaliteta turističke ponude. Hotel Palace Portorož i vlasnička kompanija MK Group do sada su se pokazali kao dobri strateški investitori koji aktivno učestvuju u aktivnostima Turističke organizacije Portoroža. Pažljivo prate razvoj destinacije i teže ka kvalitetu, što je veoma važno za Portorož. “