Претрага

Humanitarnim bazarom NURDOR obeležio 10 godina roditeljske kuće u Novom Sadu

31.05.2023.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizovalo je „Bazar solidarnosti” 27. i 28. maja u Novom Sadu, sa ciljem prikupljanja sredstava za otvaranje nove Roditeljske kuće u Beogradu. Tim povodom obeleženo je i 10 godina postojanja Roditeljske kuće u Novom Sadu, koja je deo Zadužbine porodice Kostić.

Na otvaranju humanitarnog bazara obratila se Jolanda Korora, predsednica upravnog odbora NURDOR-a, i tom prilikom zahvalila MK Group na kontinuiranoj podršci tokom protekle decenije i istakla značaj partnerstva koji kompanija neguje sa NURDOR-om i Institutom za decu i omladinu Vojvodine.

„Ova značajna godišnjica pruža i priliku za osvrt na dugogodišnju kontinuiranu podršku kompanije MK Group u procesu lečenja dece obolele od malignih oboljenja. Kroz partnerstvo i zajednički cilj da sva deca imaju pravo na najbolje uslove života i lečenja, Roditeljska kuća već 10 godina ispunjava svoju misiju pružajući podršku deci i roditeljima koji se suočavaju sa važnim životnim borbama. Zahvaljujući donaciji porodice Kostić i podršci Instituta za decu i omladinu Vojvodine, naš cilj ostaće da obezbedimo sveobuhvatnu pomoć i podršku deci oboleloj od raka i njihovim porodicama. Verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti u našoj nameri da i Beograd dobije još jednu Roditeljsku kuću”, izjavila je Joland Korora, predsednica upravnog odbora NURDOR.

„Želela bih da uputim veliku zahvalnost NURDOR-u na svemu što rade za decu obolelu od malignih bolesti, kao i donatoru MK Group na tome što su zajedno sa NURDOR-om omogućili ovaj predivan prostor, koji je od neizmernog značaja za decu koja se leče i njihove porodice”, izjavila je načelnica odeljenja dečje hematologije i onkologije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine prof. dr Jovanka Kolarović.

„Nekada porodična kuća porodice Kostić, zahvaljujući ideji predsednika MK Group, gospodina Miodraga Kostića, data je na doživotno korišćenje udruženju NURDOR. Ponosni smo što kao kompanija koja je posvećena porodičnim vrednostima već 10 godina pružamo podršku ovoj humanoj misiji, a to ćemo nastaviti i u godinama koje su pred nama”, izjavio je Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova i član Odbora direktora MK Group.

Roditeljska kuća osnovana je 2013. godine u Novom Sadu i prva je kuća ovakvog tipa na teritoriji Vojvodine. Njen rad predstavlja značajan vid podrške porodicama koje dolaze iz unutrašnjosti na lečenje u Institut za decu i omladinu Vojvodine. U proteklih 10 godina, više od 140 porodica boravilo je u kući u Novom Sadu, a sledeći korak je otvaranje nove Roditeljske kuće u Beogradu.

Zahvaljujući građanima Novog Sada i prijateljima NURDOR-a koji su proteklog vikenda posetili Bazar solidarnosti, NURDOR je uspeo da prikupi skoro 400.000 dinara donacija za novu Roditeljsku kuću u Beogradu.