Претрага

I pored krize, Carnex pozitivno poslovao

20.05.2013.

Kompanija Carnex je, i pored krize, prošle godine pozitivno poslovala, a kompletni podaci o poslovanju kompanije biće obrađeni krajem februara, a objavljeni nakon skupštine akcionara kompanije. Ovo je na konferenciji za novinare izjavio generalni direktor Carnex-a Hugh McReynolds ističući da je generalno, tržište mesnih prerađevina 2010. godine zabeležilo pad od oko 14 odsto, dok je Carnex zabeležio pad između osam i devet odsto.
“Ljudi, zbog finansijske situacije, menjaju način ishrane. Kada nemaju novca za fermentisane proizvode, umesto njih kupuju ono što ranije nisu kupovali, jeftinije prerađevine i paštete. Ove godine imamo velika očekivanja zato što smo 2010. godine plasirali neke nove proizvode”, izjavio je McReynolds.
Proteklih meseci je bilo mnogo spekulacija u javnosti o tome da će Carnex promeniti vlasnika, a prema rečima generalnog direktora McReynoldsa priroda posla Finansijske institucije za upravljanje investicionim fondovima Ashmore jeste da na kraju prodaju svoje akvizicije.
“Međutim, to se neće desiti uskoro jer je većinski vlasnik spreman za dalja ulaganja. Prošle godine smo uložili pet miliona evra i to, između ostalog, u vozni park, nove laboratorije, rekonstrukciju pogona, svinjogojske farme… Jedna od značajnijih investicija jeste i izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda, čime ćemo značajno doprineti očuvanju Velikog Bačkog kanala” naglasio je McReynolds.