Претрага

Iskoristimo energiju koja nas okružuje

06.11.2015.

Obnovljivi izvori energije imaju izuzetne prednosti u odnosu na konvencionalne izvore energije, pri čemu je jedna od značajnijih i zaštita životne sredine. Investicije u ekološke projekte su još opravdanije kada je u pitanju Nacionalni park Kopaonik.

Članica MK Group, kompanija MK Mountain Resort svesna važnosti održivog razvoja pogodnog po životnu sredinu opredelila se da sistem za zagrevanje vode u otvorenom i zatvorenom bazenu hotela Grand izdvoji i kao izvor toplote koristi geotermalnu energiju. Budući da je podzemna voda jedan od najizdašnijih toplotnih izvora, kao najbolje rešenje za zagrevanje vode je izabran sistem voda-voda, u kojem toplotne pumpe koriste temperaturu bunarske vode za zagrevanje vode u bazenima hotela Grand.

Toplotne pumpe predstavljaju pouzdan i ekološki način korišćenja obnovljivih izvora energije i mogu se opisati kao jedna održiva tehnologija grejanja koja se ne oslanja na ograničene resurse energije, a istovremeno je u interesu sveobuhvatne klimatske kontrole, budući da se ovakvom tehnologijom u velikoj meri smanjuju potrebe za fosilnim gorivom, što dovodi do značajnog redukovanja emisije ugljen-dioksida i drugih zagađujućih materija u atmosferu.

Budućnost je u ulaganju u energetsku efikasnost koja je upravo zbog ekološke efikasnosti od izuzetnog značaja za svaku kompaniju. Samo uvođenjem održivih tehnologija možemo obezbediti kvalitetan život budućim generacijama.