Претрага

Kompanija Carnex dobila “halal“ sertifikat

07.08.2014.

Beograd, 29. jul 2014. – Industrija mesa Carnex, koja posluje u okviru MK Grupe, dobila je prestižni Halal sertifikat za kvalitet i bezbednost hrane na osnovu niza sprovedenih i kontrolisanih postupaka u procesu proizvodnje, a koji su odobreni od strane Agencije za sertifikaciju.

U prvoj fazi sertifikovana su tri Carnex proizvoda: Goveđi gulaš, Suva goveđa pršuta i Suva goveđa pršuta sa lukom, a u planu je sertifikovanje i portfolia pilećeg, goveđeg i ribljeg programa.

– Halal standard počiva na preventivnoj-proaktivnoj metodi i kompatibilan je sa drugim međunarodnim standardima koji uređuju oblast kvalitetnog upravljanja proizvodnjom (ISO, HACCP i drugi). Dobijanje sertifikata i ispunjavanje „Halal“ standarda predstavlja dodatnu  potvrdu kvaliteta Carnex proizvoda i omogućiće Carnex-u značajno proširenja tržišta i povećanje izvoza proizvoda, pre svega na tržišta država u kojima živi veliki broj stanovnika islamske veroispovesti – istakli su iz press službe Carnex-a.

Carnex je vodeća kompanija u Srbiji u oblasti proizvodnje mesa i prerađevina od mesa, sa tradicijom i iskustvom dugim preko 56 godina. Posedovanje i primena, pored Halala, i ostalih međunarodno priznatih sertifikata, dodatno potvrdjuju potpuno kontrolisan proces proizvodnje i vrhunski kvalitet Carnex proizvoda.