Претрага

Konferencija londonske berze

27.03.2015.

Kompanije jugoistočne Evrope na panelu o finansiranju evropskog rasta

Kako održati i finansirati visoke stope rasta? Poslovni trendovi i buduća strategija;Saradnja kompanija sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD);
Regionalna saradnja u oblastima poljoprivredne i prehrambene industrije – bile su samo neke od tema kojima su se bavili predstavnici kompanija jugoistočne Evrope na konferenciji u Londonu koju su organizovali Londonska berza i Interkapital.

“Izlazak na berzu je strateški cilj kompanije MK Group. Time bi se ostvario jedan od najviših dometa da se nadmećemo sa najboljim evropskim i svetskim kompanijama, možda baš ovde na Londonskoj berzi koja predstavlja kolevku savremene tržišne privrede. Kompanija MK Group bi time postala prva srpska kompanija koja je listirana na Londonskoj berzi što je uspeh koji prevazilazi nacionalne okvire“, izjavio je Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group.

Osim Miodraga Kostića, na panelu o finansiranju evropskog rasta učestvovali su i Vedrana Jelušić, direktor EBRD-a za Hrvatsku, Mateja Runjak, član uprave Slovenskog državnog holdinga, Zoran Stanković, izvršni direktor Atlantik grupe, Uroš Ivanc, izvršni finansijski direktor Triglav osiguranja, a moderator konferencije je bio Ivan Kurtović, izvršni direktor Interkapitala.