Претрага

Korporativna digitalna transformacija u okviru Belgrade Venture Forum-a

27.11.2018.

Na panelu “Korporativan digitalna tranformacija” u okviru foruma investicija, inovacija i preduzetništva “Belgrade Venture Forum” Dušan Radičević, finansijski direktor MK Group, rekao je da je glavni cilj digitalizacije da se poveća efikasnost poslovanja.

„Ako je reč o turizmu, digitalizacija je važna, ali ne može da omogući visoku profitabilnost“, rekao je Radičević. Istakao je da to ne znači da treba postaviti pitanje da li krenuti u proces digitalizacije već kada je započeti. Digitalizacija je neophodna za opstanak kompanija. Kompanije koje nisu krenule sa digitalizacijom, uveliko kasne“.

Dodao je da se dobri primeri digtalizacije koja povećava profitabilnost mogu naći u agrokulturi jer fabrike koje izvoze ne bi mogle da organizuju taj proces bez IT tehnologije i digitalizacije.

Osim g.Radičevića, na panelu su učestvovali Goran Pitić, predsednik UO Societe Generale i Eli Mizroch, CEO Silver Castle.

Belgrade Venture Forum (BgVF) je najznačajniji regionalni skup na temu preduzetništva, inovacija i investicija, kome prisustvuje oko 500 učesnika, od kojih oko 100 preduzetnika, 60 govornika, 50 investicionih fondova i biznis anđela, koji dolaze iz oko 30 zemalja.

Otvaranje foruma je najavio Aleksandar Bjelić, CDO MK Group i osnivač foruma, a svečano ga je otvorila  ambasadorka Izraela u Srbiji, Aloma Fišer Kam.