Претрага

Mihailo Janković novi predsednik Srpske asocijacije menadžera

28.02.2023.

Srpska asocijacija menadžera (SAM) je na svojoj godišnjoj izbornoj Skupštini za novog predsednika izabrala generalnog direktora MK Group, Mihaila Jankovića koji će u naredne tri godine nastaviti da pruža doprinos daljem osnaživanju Asocijacije.

“Velika je privilegija stajati ispred članova u ulozi predsednika Asocijacije. Želeo bih posebno da se zahvalim na poverenju ukazanom kroz kandidaturu u novom mandatu, kao i svima koji su me podržali. Prihvatio sam ozbiljan zadatak, SAM je danas udruženje sa 500 članova, bogato aktivnostima, samoodrživo, sa pozitivnom atmosferom, dobrom reputacijom i velikim potencijalom. Spreman sam da posvetim svoje vreme i energiju daljem razvoju SAMa i ostvarivanju naše misije i ciljeva u bliskoj budućnosti“, rekao je Mihailo Janković i dodao: „Ne možemo da menjamo svet u kome živimo ali možemo da budemo relevantni za zajednicu i da kroz sve što radimo damo svoj doprinos u kreiranju boljeg mikro okruženja, i posledično ostvarimo pozitivan uticaj na našu privredu i društvo.“

Naš generalni direktor ima dugogodišnje, bogato iskustvo u vođenju korporativnih sistema, kao i u oblasti poslovne i strateške transformacije kompanija u cilju održivog rasta i razvoja poslovanja. Dobitnik je SAM Godišnje nagrade za „Menadžera godine 2019. godine“ kao i nagrade za promociju i razvoj liderstva kod mladih. Dugogodišnji je mentor, predavač na SAM Akademiji i učesnik raznovrsnih aktivnosti koje su doprinele širenju znanja, podršci menadžerima i poslovanju u najširem smislu.

SAM je u prethodne tri godine uspešno realizovao i sproveo više od 170 različitih aktivnosti od kojih su se posebno izdvojile reakcija i aktivnosti tokom pandemije, pokretanje edukativnog programa SAM Akademije i nove forme Foruma menadžera, rast članstva i očuvanje jedinstvene, prijateljske i pozitivne atmosfere za razvoj i poslovno povezivanje. Tradicionalni Junski susret, kao i dodela Godišnjih nagrada su događaji koji su se svake godine realizovali i gde su se promovisale najboje poslovne i poslodavačke prakse i gde su se posebno isticali pojedinci i kompanije koji doprinose razvoju mladih i šireg društva. Asocijacija će u narednom periodu nastaviti da se razvija, širi, jača svoju mrežu i doprinosi unapređenju poslovne i društvene zajednice.