Претрага

Milion dinara za humanije uslove boravka najugroženijima

16.04.2013.

16.04.2013. Kompanija MK Group donirala je million dinara Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodrškoj ulici u Beogradu. Donacija, koju je uručio predsednik MK Group Miodrag Kostić, doprineće humanijim uslovima za boravak štićenika ove institucije.

„Stara lica predstavljaju jednu od najugroženijih populacija u Srbiji. Donacija kompanije MK Group za našu ustanovu predstavlja značajan doprinos kako bi se pružila što bolja potrebna nega i zaštita našim štićenicima. Nažalost, neophodno je uložiti veoma mnogo napora da se uslovi rada i boravka u Prihvatilištu podignu na viši nivo“, rekao je Prvoslav Nikolić, direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica.

U jedinom prihvatilištu za odrasla i stara lica nema dovoljno mesta za sve one koji nemaju gde da odu. Trenutno u njemu boravi 135 ljudi, mnogi su primorani da spavaju na hodniku. U sobama od 30 kvadrata spava i do 25 ljudi. Proširenje kapaciteta je neophodno.

„Približava se vreme praznika i darivanja, tradicionalno doba godine kada se okrećemo porodici. Nažalost, postoje ljudi na koje su mnogi zaboravili. Na ljudsko dostojanstvo ne smemo da zaboravimo. Umesto novogodišnje zabave za svoje zaposlene i poslovne partnere, kompanija MK Group je odlučila da pruži prazničnu atmosferu onima za kojima će u ovom vremenu daleko više značiti“, naglasio je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, dodajući da svest o društvenoj odgovornosti i solidarnost ka najugroženijima treba podsticati.