Претрага

Miodrag Kostić dobitnik Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije

08.03.2019.

Novi Sad, 8. mart 2019. godine – Crveni krst Srbije, na predlog Crvenog krsta Novog Sada, dodelio je priznanje Zlatni znak Miodragu Kostiću, predsedniku MK Group. Ova nagrada Miodragu Kostiću dodeljena je na sednici skupštine Crvenog krsta Srbije na kojoj je istaknuto da ove godine humanitarna organizacija, čija je osnovna delatnost pomoć onima kojima je najpotrebnija, obeležava 143. godišnjicu. Zlatni znak Crvenog krsta Srbije dodeljuje se za izuzetan humanitarian rad i odgovornost pokazanu prema pripadnicima ugroženih društvenih grupa.

„Izuzetno mi je drago da sam ovim priznanjem deo velike porodice Crvenog krsta, i da smo kako ja lično, tako i cela MK Group svojim aktivnostima pomogli da bar malo učinimo srećnijim korisnike ove organizacije. Nije fraza da je naše malo nekome mnogo, a upravo povratne reakcije korisnika humanitarne pomoći ispunjavaju naša srca i potvrđuju da je pomoć upućena na pravu adresu. Društveno odgovorno poslovanje duboko je utkano u svakodnevni rad čitave MK Group, a samo u prethodnih pet godina sproveli smo 500 CSR akcija i donirali 4 miliona evra“, rekao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, povodom priznanja koje je dobio.

MK Group kontinuirano osluškuje potrebe zajednice u kojoj posluje, jer investiranje u poboljšanje kvaliteta života sugrađana predstavlja ulaganje u bolje sutra svih. Završetak akcije Magnet za ljubav, novčana pomoć porodicama unutar svog sistema samo su najsvežije društveno odgovorne aktivnosti MK Group. Među priznanjima koje je Miodrag Kostić za svoj humanitarni rad dobio jeste i bedž časti koji dodeljuje Međunarodna organizacija SOS Dečje selo u znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku i doprinos ostvarenju misije čiji je cilj „dom pun ljubavi za svako dete“.