Претрага

Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbedili let za malu Sofiju

11.08.2020.

Za Sofiju Markuljević, devojčicu koja boluje od spinalne mišićne atrofije, retke i izuzetno teške bolesti, prikupljeno je neophodnih 2,4 miliona dolara za lečenje u Sjedinjenim Američkim Državama, a zahvaljujući predsedniku kompanije MK Group, Miodragu Kostiću i prvom teniseru sveta, Novaku Đokoviću, sada je za nju obezbeđen i privatan let do bolnice u Americi.

S obzirom na to da je i dalje aktuelna pandemija virusa COVID19 i da je, usled Sofijinog zdravstvenog stanja, izuzetno važno da putuje privatnim letom uz pratnju lekara, Kostić i Đoković su se udružili kako bi porodici Markuljević olakšali put do devojčicinog izlečenja. Njen otac Stefan Markuljević izrazio je veliku zahvalnost dvojici dobrotvora i naglasio koliko im to znači.

„Neizmerno sam zahvalan i našem najboljem teniseru Novaku Đokoviću i kompaniji MK Group i njenom vlasniku Miodragu Kostiću za let privatnim avionom do Amerike i nazad, što nam je presudno za Sofijino dalje lečenje. Prikupljena su sredstva za lečenje, 2,4 miliona dolara, ali, nažalost, ta suma ne pokriva i ostale velike troškove. Zato nam je ovo dodatno olakšanje i jedna velika briga manje o kojoj treba da razmišljamo”, rekao je Stefan Markuljević.

Za prikupljanje finansijskih sredstava za lečenje Sofije Markuljević ujedinila se čitava Srbija putem akcije „Za Sofijin prvi korak” i u tome uspela za svega četiri meseca. Nakon što iznos od 2,4 miliona dolara bude uplaćen bolnici, pokreće se postupak za dobijanje viza, a procenjuje se da bi porodica Markuljević trebalo da bude u SAD-u najkasnije sredinom avgusta.

 

Medijske objave:

Blic.rs
Ekspres.net
Nedeljnik.rs
Kurir.rs
Novosti.rs
Vesti.rs
Republika.rs
BizLife
Na dlanu.com
Telegraf.rs
N1.com
Espreso.rs
Dnevnik.rs
Beta.rs
Mondo.rs