Претрага

Miodrag Kostić na East Capital Summit-u

04.06.2014.

4.6.2014.- Hyatt Beograd- Miodrag Kostić, predsednik MK Group, učestvovao je na East Capital Summit-u na panelu „Korporativno upravljanje kroz aktivnu vlasničku strukturu u zemljama u razvoju”.

Prisutni su imali priliku da čuju mišljenja na temu značaja korporativnog upravljanja za kompanije na Balkanu, do kakvih promena je došlo u poslednjih 10 godina, koje su praktične koristi korporativnog upravljanja i kakve uloge imaju investitori poput East Capital-a i međunarodne institucije poput EBRD-a i IFC-a. 

“Korporativno upravljanje predstavlja važan segment tržišnog poslovanja u svim ekonomijama, ne samo u razvijenim, već i u zemljama u tranziciji. U proteklih deset godina u Srbiji, postignut je veliki napredak po ovom pitanju, a kompanija MK Group je odličan primer, što potvrđuje i činjenica da je MK Group dokapitalizovana od strane EBRD-a”, izjavio je ovom prilikom Miodrag Kostić.

Osim gospodina Kostića, na panelu je učestvovao i Emil Tedeschi, predsednik i izvršni direktor Atlantic Grupe i Jacob Grapengiesser, partner i viši savetnik East Capital-a. Moderator je bila Louise Hedberg, direktor sektora za korporativno upravljanje u East Capital-u.