Претрага

Miodrag Kostić na konferenciji „Pregovori sa EU – šansa za razvoj poljoprivrede u Srbiji“

03.06.2014.

21.maj. Novi Sad- Miodrag Kostić, predsednik MK Group,  učestvovao je na  konferenciji „Pregovori sa EU – šansa za razvoj poljoprivrede u Srbiji“. 

Na ovoj konferenciji,  javnost je imala priliku da se upozna sa poglavljima 11- poljoprivreda i ruralni razvoj, 12- bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna pitanja, 13-ribarstvo, o kojima će Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine Republike Srbije pregovarati u Briselu u okviru predpristupnih pregovora sa Evropskom Unijom. Ovom prilikom, gospodin Kostić je izjavio: „Srbija bi organizovanom akcijom mogla da udvostruči, pa i tri puta poveća poljoprivredne potencijale i da proizvede mnogo više hrane nego što joj treba”.

Osim gospodina Kostića, na konferenciji su učestvovali i dr.Franz Fischler, ministar poljoprivrede Austrije 1989-1994 i komesar za poljoprivredu EU 1995-2004, prof.dr.Tanja Miščević, šef tima Srbije za pregovore sa EU, dr Erkhart Busek, predsednik Senata privrede Austrije i vice kancelar Austrije 1991-1995, Johann Marihart, generalni direktor koncerna Agrana, Milan Prostran, agroekonomski analitičar i Vojin Starčević, predsednik Polimark grupe.