Претрага

Miodrag Kostić na panelu AmCham-a “Treće prolazno vreme-uključi se za promenu”

18.12.2014.

Miodrag Kostić, predsednik MK Group i poslovnog kluba „Privrednik“, učestvovao je na panelu “Treće prolazno vreme-uključi se za promenu”, koje je organizovala Američka privredna komora (AmCham), kada su i predstavljeni rezultati opsežnog tromesečnog istraživanja među članicama AmChama o poslovnom ambijentu u Srbiji.

Ovom prilikom, g. Kostić je istakao da Srbija nedovoljno efikasno koristi resurse kojima raspolaže što se konkretno vidi na primeru korišćenja poljoprivrednog zemljišta. Osim ovog aktuelnog problema, predsednik MK Group je pokrenuo i pitanje parafiskala, gde se u našoj praksi dešava da je porez na imovinu nekoliko puta veći od poreza na dobit, a pokrenete su i teme aktuelne finansijske konsolidacije, dogovor sa MMF-om, uređenje državne administracije i novi zakon o planiranju i izgradnji.

Osim gospodina Kostića, na panelu su učestvovali i Dušan Vujović, ministar finansija, Kori Udovički, ministar državne I lokalne samouprave, Dejan Trifunović, državni sekretar u ministartsvu građevine, kao i predstavnici NALED-a i FIC-a, a u ulozi moderatora se našao Zoran Petrović, prvi potrpedsednik Američke privredne komore.