Претрага

Miodrag Kostić na Samitu o evropskoj politici

30.12.2013.

MK Group je bila koorganizator skupa „Zapadni Balkan-brza traka, spora traka” u okviru Samita o evropskoj politici, održanog 3. decembra u Briselu u organizaciji „Friends of Europe“ i time pružila podršku Vladi Srbije u procesu priključenja EU, a jedan od govornika, u ekonomskom delu, bio je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

Gospodin Kostić je izjavio da je Srbiji potrebno veliko tržište EU, jer jedino tako male zemlje mogu da ostvare svoje ekonomske i tržišne potencijale. Dodao je da je CEFTA, zapadnobalkanska zona slobodne trgovine- dobar primer, ali je Srbiji potrebno tržište od 500 miliona ljudi unutar EU. „Ekonomsku sinergiju zemalja zapadnog Balkana, potrebno je da uvaži i EU, a ne samo da postavlja nove zahteve jer je EU potrebno da Zapadni Balkan, geografski i ekonomski, uđe u EU, a Srbiji je potrebno veće tržište“, zaključio je Kostić.

Skupu je prisustvovalo više od 200 zvaničnika EU i kreatora politike zemalja članica, predstavnika poslovnih i međunarodnih organizacija, akademika, međunarodnih dopisnika iz zemalja članica sa Balkana i šire. Osim Miodraga Kostića, predsednika MK Group, Srbiju su na Samitu, predstavljali i Tanja Miščević, glavni pregovarač Srbije za pridruživanje EU i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju i Dunja Mijatović, predstavnik OEBS-a za slobodu medija.

Ovom prilikom, Miodrag Kostić, predsednik MK Group, dao je intervju za Kurir International.
Detaljinje