Претрага

Miodrag Kostić, predsednik MK Group, govornik na Kopaonik biznis forumu

08.03.2018.

6.3.2018. Predsednik MK Group, Miodrag Kostić bio je jedan od govornika na panelu „Unapređenje poreskog sistema i reforma Poreske uprave“.

Na panelu održanom tokom trećeg dana Kopaonik Biznis Foruma, g. Kostić je govorio na temu unapređenja rada poreskih institucija, zajedno sa predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda, Pjetrom Dalarijem i direktorkom Poreske uprave Draganom Marković dok je panel moderirao Ivan Rakić iz kompanije E&Y.

„Poreska uprava redovno objavljuje spiskove poreskih dužnika, ali istovremeno ne daje podatak ko su najveće platiše. Neophodno je da država uradi ozbiljnu analizu i sagleda koje kompanije plaćaju najveći porez i najviše izdvajaju za socijalno i penziono. Time bi mogla da predvidi koje mere treba preduzeti da bi te kompanije brže rasle i napredovale, a da državne i privatne firme, koje godinama ne izmiruju svoje obaveze, sankcioniše“, istakao je g. Kostić tom prilikom.

Kopaonik biznis forum ove godine se održava 25. put, a “srpski Davos”, kako ga mnogi zovu, svake godine okupi veliki broj ekonomista, privrednika, političara, predstavnika medija iz Srbije i regiona, kako bi pokušali da odgovore na najveće izazove srpske ekonomije.​ Kompanija MK Group i ove godine jedan je od sponzora ovog skupa koji se tradicionalno održava u hotelu Grand.