Претрага

Miodrag Kostić studentima FEFA preneo iskustva lidera

17.04.2013.

Briga o mladima, odgovornost prema budućnosti

Beograd, 25. februar 2011– Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group preneo je deo svog znanja i iskustva i pokušao da odgovori na pitanje “Kako uspeti u poslu”, studentima ekonomije i menadžmenta na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), u okviru tribine “Lideri”. Student druge godine fakulteta je ovom prilikom umesto traženog saveta dobio na raspolaganje dva hektara zemlje u vlasništvu MK Group.

“Uspešni privrednik zna da obrazovani, mladi kadrovi predstavljaju najvažniji resurs u jednoj kompaniji. Bez kvalitetnih ljudi, nijedan sistem ne može da funkcioniše. Uspešan biznis zahteva pre svega puno rada, znanja, ali i postojanje vizije, posvećenost i upornost u njenom praćenju. Za uspešno poslovanje neophodni su i saradnici koji dele vašu poslovnu viziju, entuzijazam i energiju i sa vama se dopunjuju. Nužnost je i da se brzo prilagođavate aktuelnim trendovima u biznisu, jer bez toga će vas globalna konkurencija vrlo brzo nadmašiti, a takmičarski, sportski, duh se podrazumeva”, istakao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group studentima Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju.

„Svaki uspešan čovek koga sam upoznao ponovio je ono što nam zvuči kao fraza, a u stvari je velika istina: 99 odsto do uspeha čini rad, i 1odsto talenat. Svi drugi putevi su na nivou statističke greške i dobitka na lutriji, istakao je Miodrag Kostić, dodajući da je za otpočinjanje biznisa uvek najvažnija dobra ideja. „Ako postoji dobra ideja i čvrsta vera u mogućnost njene realizacije, doći će i početni kapital“.

Na pitanje studenta koji se porodično bavi uzgajanjem lubenica da li za njega ima savet kako da unapredi poslovanje, Miodrag Kostić je dao praktično rešenje i ponudio dva hektara zemlje kako bi mladi preduzetnik uvećao posed. Dogovoreno je da se profit sa ova dva hektara deli na pola, a eventualni gubitak bi pripao isključivo Miodragu Kostiću.

Uočavajući probleme sa kojima se današnji obrazovni sistem suočava, kao i značaj koji znanje ima za ukupni razvoj i napredak društva, ovo je samo početak konstruktivne saradnje i razvoja još bližih relacija između MK Group i Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju.

Zahvaljujući saradnji sa MK Group, koja se zalaže za transfer znanja i veština između fakulteta i privrede, godinama u nazad studenti određenih fakulteta obavljaju praksu, rade svoje diplomske i master radove, ali i doktorske teze u okviru ove kompanije. U saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu, MK Group je od ove godine omogućio studentima turizmologije i hotelijerstva stručnu praksu u objektima MK Mountain Resort-a na Kopaoniku.