Претрага

MK Commerce – lider u izvozu žitarica

14.03.2014.

U godini 2013, kompanija MK Commerce je potvrdila i dodatno učvrstila status lidera na domaćem i regionalnom tržištu zauzevši ubedljivo prvo mesto na listi izvoznika žitarica sa količinom od 200.000 mt. Takođe, promet uljarica (suncokreta i soje), na domaćem i ino tržištu dostigao je nivo od preko 100.000 mt. Kao i svake godine, kompanija MK Commerce je radila na osavremenjivanju svojih poslovnih procesa kao i na usklađivanju istih sa svetskim tokovima i shodno tome se sertifikovala po ISCC standardima za trgovanje http://www.iscc-system.org/en/certificate-holders/valid-certificates/ .
Na ovaj način, roba iz portfolia MK Commerce će lakše i brže nalaziti svoj put do krajnjih kupaca i imati komparativnu prednost u odnosu na druge konkurente.

U aktuelnoj sezoni 2013/2014, nastavili smo uspešnu saradnju sa velikim brojem poljoprivrednih gazdinstava i firmi iz oblasti poljoprivrede na poslovima kreditiranja poljoprivredne proizvodnje i plasiranja celokupnog programa repromaterijala, pre svega veštačkih đubriva, semena i pesticida. U ovoj sezoni promet đubriva je planiran oko 100.000 mt. Imamo u ponudi uvozna i kvalitetna azotna đubriva, kao što su ruska UREA i AN, i kutinska UREA. Takođe, imamo i uvozna mešana đubriva najzastupljenijih formulacija, NPK 15:15:15 i NPK 16:16:16, kao i ostalih međuformulacija. Osim toga, prodajemo i sve domaće brendove veštačkih đubriva, azotnih i mešanih. Ove godine imamo ekskluzivnu ponudu semenske soje Angela, koja je prošle godine, dala dobre rezultate i nastavljamo sa povećanim plasmanom. Kod pesticida bismo posebno istakli preparat Cello, proizvođača Bayer, za koji je MK Commerce distributer.
Trenutno aktivno kupujemo kukuruz jer smo tradicionalno najveći izvoznik ove žitarice. Kukuruz otkupljujemo kako na našim brojnim silosima, tako i od naših firmi partnera. Pored veštački suvog kukuruza, koji je najviše zastupljen, otkupljujemo i prirodno suv kukuruz.