Претрага

MK Group 10-tu godinu zaredom obezbedila zimovanje za decu sa Kosova i Metohije i iz SOS Dečijeg sela Kraljevo

03.04.2019.

03. april 2019. Godine, Kopaonik – Desetu godinu zaredom, kompanija MK Group ugostila je u hotelu Grand na Kopaoniku trideset najboljih učenika osnovnih škola sa Kosova i Metohije, kao i osamnaest mladih iz SOS Dečijeg sela Kraljevo. U ovoj tradicionalnoj humanoj akciji, kompanija MK Group obezbeđuje smeštaj, školu skijanja, plivanje i druge brojne sportsko-rekreativne aktivnosti za 48-oro dece.

„Nama je zadovoljstvo da učestvujemo u razvoju ove dece. MK Group je ugostila 48-oro dece sa Kosova i Metohije, kao i iz Kraljeva koji su uživali u sedmodnevnom odmoru na Kopaoniku. Imali su prilike da nauče da skijaju i da uživaju u plivanju i kuglanju, a neki su se okušali i u fudbalu, košarci i raznim drugim sportsko-zabavnim aktivnostima“, izjavila je Milica Jovetić iz sektora za korporativnu društvenu odgovornost MK Grupe.

Učitelj Lazar Danić iz osnovne škole “Kralj Milutin” u Gračanici zahvalio se MK Group na tradicionalnom gostoprimstvu, i ove godine, u ime svojih đaka, dok je njegova koleginica edukator iz SOS Dečijeg sela Kraljevo Irena Kostadinović naglasila da je ovakav vid druženja jako značajan za razvoj dece i mladih. „Ova tradicionalna akcija MK Group nagrađivanja najboljih učenika naše škole odlična je motivacija za njih da ostvare što bolje rezultate u toku školske godine i zato smo jako zahvalni gospodinu Miodragu Kostići, predsedniku kompanije MK Group koji je ovo prepoznao“, istakao je učitelj Danić.

Briga o deci i mladima jedan je od osnovnih fokusa kompanije MK Group kada je reč o društvenoj odgovornosti. Pored zimovanja za decu sa Kosova i Metohije i iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, MK Group je samo u proteklih 5 godina investirala više od 4 miliona evra u više od 500 društveno odgovornih akcija. Posebno ističemo izgradnju Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, osnivanje Roditeljske kuće za boravak dece obolele od raka pri zadužbini porodice Kostić, osnivanje fondacije „Magnet za ljubav“, kao i podršku mnogim obrazovnim programima namenjenih mladima.