Претрага

MK Group daje 160.000 eura za vrtiće u Hrvatskoj

24.04.2023.

MK Group će kroz svoj program društvene odgovornosti „Podrška porodici“ ove godine izdvojiti 600.000 evra za vrtiće u Adria regionu, a za Hrvatsku je namenjen ukupni iznos od 160.000 evra. Ovogodišnja sredstva premašiće prošlogodišnju uspešno realizovanu donaciju porodilištu KBC Sestre milosrdnice, kada su u fokusu bile bebe i roditelji. Sada se nastavlja podrška deci i porodici kroz ulaganje u vrtiće, a ova akcija realizuje se povodom velikog jubileja MK Group – 40 godina uspešnog poslovanja.

„U svim zajednicama u kojima poslujemo, doprinosimo unapređenju uslova u kojima deca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Briga o najmlađima je ulaganje u budućnost, a MK Group upravo uz slogan „Slavimo budućnost“ obeležava jubilarne 4 decenije rada i organizuje niz društveno odgovornih aktivnosti ukupne vrednosti 1 milion evra. Ovogodišnje donacije u sklopu regionalnog programa „Podrška porodici” namenili smo vrtićima, a konkretno za hrvatske vrtiće izdvojili smo iznos od 160.000 evra“, izjavio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group.
Jednake donacije od po 40.000 evra dobiće gradovi Zagreb, Umag, Šibenik i Općina Nerežišća na Braču. Tim povodom održan je zajednički sastanak na kome se razgovaralo o realizaciji donacija, izboru vrtića i namene sredstava, kao i o predstojećim koracima koji će osigurati efikasnu realizaciju projekta.

Ispred Grada Zagreba, sastanku je prisustvovao je Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, i tom prilikom izjavio: „U ime Grada Zagreba i gradskih dečijih vrtića, zahvaljujem MK Group na ovoj vrednoj donaciji. Ulaganje u obrazovanje, decu i mlade investicija su u održivi razvoj društva i bolju budućnost. MK Group i program „Podrška porodici“, koji provodi već niz godina, primer su društveno odgovornog poslovanja i na tome im čestitam i od srca zahvaljujem. Zagrebački vrtići ovu će donaciju iskoristiti na najbolji mogući način“.

Gradonačelnici Umaga i Šibenika zahvalili su se donatoru. „Biti društveno odgovoran znači biti deo zajednice u kojoj svakodnevno stvaraš i rasteš te imati osećaj pripadnosti i odgovornosti za ukupni kvalitet života te iste zajednice. MK Group svojim doprinosom utiče na podizanje kvaliteta života te neguje vrednosti zajednice, stoga veliko hvala u ime Grada Umaga, a posebno u ime naših najmlađih stanovnika, na dodeli donacije za vrtiće u okviru CSR programa “Podrška porodici”, istakao je Gradonačelnik Grada Umaga, Vili Bassanese.

„Pre svega zahvaljujemo MK Group što je uvrstila grad Šibenik u program donacija predškolskim ustanovama. Donirana sredstva će biti usmerena za potrebe uređenja i opremanja okruženja dečijeg igrališta jednog od vrtićkih objekata gradske ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Dečji vrtić Šibenska maslina“, rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Dok će ovi gradovi sredstva iskoristiti za renoviranje i opremanje vrtića, na Braču će Opština Nerežišća iznos od 40.000 evra pridružiti fondu za izgradnju vrtića, za koji je u toku izrada glavnog projekta. Svemir Obilinović, opštinski načelnik tim povodom je izjavio: “Opština Nerežišća je mala otočna opština s velikim projektom. Podstaknuti pozitivnim demografskim pokazateljima u poslednje vrieme, prošle godine pokrenuli smo projekt izgradnje dečijeg vrtića za 70 mališana. Partner na projektu nam je Grad Supetar, čime ovaj novi vrtić dobija i širi značaj za Brač. Deo sredstava za izgradnju obezbedili smo iz sredstava Evropske unije, a sada smo dobili i ovu važnu donaciju MK Group. Uvereni smo kako ćemo završetkom projekta dati dodatni razlog ostanku mladih porodica na otoku, a nadamo se i daljem porastu broja naših najmlađih“.

Regionalni program „Podrška porodici“ pored Hrvatske, odvija se i drugim zemljama Adria regiona u kojima posluje MK Group – Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Već sedmu godinu kompanija kroz njega novčano nagrađuje sve zaposlene koji postanu roditelji, uključujući zaposlene u Hrvatskoj. Interni program je zatim proširen donacijama ustanovama koje se bave decom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva.