Претрага

MK Group dobitnik nagrade poslodavac godine

29.12.2021.

MK Group dobitnik je prestižnog priznanja Poslodavac godine koje dodeljuje Srpska asocijacija menadžera (SAM). Nakon prošlogodišnjeg priznanja za najodgovorniju kompaniju u Srbiji, ova prestižna nagrada udruženja menadžera još jednom pokazuje da se u Srbiji i te kako cene znanje, trud, profesionalizam i odgovornost, vrednosti koje već decenijama karakterišu poslovanje MK Group.

„Glavni fokus naše kompanije je na stalnom razvoju zaposlenih, a njihovo mišljenje pomaže nam da dugoročno kreiramo strategiju rasta i razvoja kako kompanije, tako i svakog zaposlenog. Zadovoljstvo naših zaposlenih nam je važno, a prema poslednjem istraživanju koje smo sproveli, čak 80% zaposlenih je ponosno što radi u MK Group i preporučilo bi kompaniju kao mesto za rad“, izjavio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group i dodao: „Naša dugoročna ambicija je da kreiramo pozitivnu i motivišuću atmosferu koja podstiče rast i razvoj svakog zaposlenog u MK Group, a nagrada Srpske asocijacije menadžera još jedna je potvrda da smo u ostvarenju tog cilja uspešni“.

Kompanija MK Group zapošljava 6000 ljudi u čitavoj Jadranskoj regiji, a veliku pažnju posvećuje kreiranju uslova za rad po najvišim standardima, kao i stalnom razvoju i osnaživanju zaposlenih. Samo u toku 2021. kompanija je realizovala preko 10 strateških radionica za 30 lidera na nivou sistema, kao i MK Menadžersku akademiju za više od 200 članova. U projektu Digitalna akademija najtalentovaniji agronomi prošli su kroz 9 modula u cilju jačanja digitalnih veština i sposobnosti, dok internim takmičenjem ,,Lansiraj ideju“ već 4 godine za redom kompanija nagrađuje zaposlene koji prijave najbolja biznis rešenja.  Kompanija kroz različite programe kontinuirano radi na osnaživanju zaposlenih, posebno žena, da preuzmu više inicijative i budu proaktivni. Od ukupnog broja zaposlenih, 50% čine žene, na rukovodećim pozicijama je 25% žena, dok od šest članova Odbora direktora kao najvišem organu upravljanja u sistemu, žene čine trećinu.

Godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera dodeljuju se menadžerima, poslodavcima, pojedincima i inicijativama koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu.