Претрага

MK Group dobitnik povelje Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92

12.10.2020.

Pod sloganom „Srbija bez barijera“ obeležen je treći po redu Nacionalni dan davanja koji je posvećen uklanjanju svih barijera i unapređenju pristupačnosti, kako za osobe sa invaliditetom, tako i za sve ostale građane. Na događaju u Botaničkoj bašti, kompaniji MK Group, dodeljena je povelja za izuzetan doprinos tokom bitke protiv virusa korona i razvoj dobročinstva i filantropije.

Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma, istakao je da je ova godina specifična po pandemiji i svemu što je pandemija izazvala. Uz napomenu da je prukupljena i realizovana pomoć u iznosu od preko milion i osamsto hiljada evra, zahvalio se svim članicama SFF-a, i svima koji su se pridružili u akcijama.

Nacionalni dan davanja ustanovljen je 2018. godine na inicijativu Srpskog filantropskog foruma, a pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije. Od tada se svake godine obeležava 9. oktobra na dan rođenja Mihajla Pupina, velikog srpskog inovatora i dobrotvora. Nacionalni dan davanja deo je Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID Srbija), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.