Претрага

MK Group dobitnik priznanja Privredne komore Srbije za društvenu odgovornost

26.05.2021.

Nakon nagrade VIRTUS za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou i nagrade Srpske asocijacije menadžera za Društveno odgovornu kompaniju 2020. godine, kompanija MK Group je i dobitnik priznaja za društvenu odgovornost za podršku zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima u prevenciji i borbi protiv širenja pandemije Kovid 19, koje dodeljuje Privredna komora Srbije.

„Društveno odgovorno poslovanje postalo je deo poslovne strategije kompanija i pokazalo se da su firme koje dosledno primenjuju principe zaštite bezbednosti i zdravlja zaposlenih, zaštite životne sredine i cirkularne ekonomije, partnerskog odnosa sa lokalnom zajednicom, konkurentnije, produktivnije i profitabilnije, jer stvaraju novu vrednost i stiču dobru reputaciju“, rekao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize PKS-a na svečanosti dodele nagrada.

Privredna komora Srbije osmi put dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert, kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji. Nagrađeno je 15 kompanija, a ove godine dodeljena su i priznanja za doprinos u određenim oblastima društvene odgovornosti.