Претрага

MK Group donira 100.000 evra za vrtiće u Crnoj Gori

13.04.2023.

Nakon što je prošle godine uspešno realizovala donacije porodilištima u celom Jadranskom regionu, MK Group nastavlja svoj regionalni društveno-odgovorni program „Podrška porodici”. Ove godine sredstva u vrednosti od 600.000 evra biće namenjena za unapređenje uslova u jaslicama i vrtićima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Kako je društveno-odgovorno poslovanje strateško opredeljenje kompanije, nastavak ulaganja i briga o deci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK Group obeležava bitan jubilej – 40 godina uspešnog poslovanja. Za vrtiće u Crnoj Gori, renoviranje ili opremanje njihovih prostora, MK Group izdvojila je iznos od 100.000 evra, sa fokusom na opštine u kojima posluje: Podgorica, Budva i okolina. Tim povodom održan je sastanak u Ministarstvu prosvete Vlade Crne Gore. Ministar, Miomir Vojinović, zahvalio se kompaniji na donaciji i izrazio zadovoljstvo povodom realizacije ovog važnog projekta.

„Zahvalni smo kompaniji MK Group koja svoj regionalni projekat „Podrška porodici” usmerava na predškolske ustanove u Crnoj Gori, kojima donira značajna sredstva. Ulaganje u decu i mlade i njihovo obrazovanje i vaspitanje uvek je pouzdana investicija. Društveno-odgovorne kompanije to znaju i mi smo sa zadovoljstvom razgovarali o ulaganju u crnogorske predškolske ustanove sa partnerima čija društvena misija zaslužuje poštovanje”, rekao je Miomir Vojinović, ministar prosvete Vlade Crne Gore.

Za Ministarstvo prosvete ovo je značajna saradnja, jer će donacija kompanije MK Group doprineti unapređenju i kreiranju još povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za boravak naše dece u vrtićima.

„Radujem se što naš društveno-odgovorni program „Podrška porodici” nastavlja i ove godine i što ćemo 600.000 evra donirati za unapređenje uslova u vrtićima u Crnoj Gori i regionu. Darivanje najmlađih je najbolji način da otpočnemo obeležavanje našeg jubileja, četrdeset godina uspešnog poslovanja. Tokom svih društveno-odgovornih projekata u 2023. godini izdvojićemo više od milion evra za različite aktivnosti usmerene ka deci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost. Nadam se da će naš primer pratiti i druge kompanije”, izjavila je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

U svim zajednicama u kojima posluje, MK Group aktivno doprinosi unapređenju uslova u kojima deca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Program „Podrška porodici” postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK Group koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave decom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva. MK Group ove godine obeležava jubilej 40 godina poslovanja, pod sloganom „Slavimo budućnost”.