Претрага

MK Group donirala novčanu pomoć ugroženima od zemljotresa u Hrvatskoj

11.01.2021.

Naša kompanija ponovo pokazala svoju društvenu odgovornost pružanjem pomoći ugroženom stanovništvu.

Razorni zemljotresi koji su pogodili Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Karlovačku županiju malo koga su ostavili ravnodušnim. Veliko srce u onim najtežim trenutcima, ponovno je pokazala naša kompanija MK Group i hrvatski Skiper Resort koji posluje u sastavu grupe s donacijom 7 920 000 dinara za saniranje posledica potresa i pomoć ugroženom stanovništvu. Novac je uplaćen na račun Zaklade Solidarna koja je pokrenula hitnu donatorsku akciju prikupljanja sredstava za kriznu podršku žrtvama potresa u Petrinji i cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji.  Ova hvalevredna inicijativa predsednika kompanije MK Group Miodraga Kostića i potpredsednika Aleksandra Kostića jasno pokazuje kako se budućnost ne gradi bez zajedničkog solidarnog delovanja što dodatno potvrđuje društvenu odgovornost naše kompanije kao jednu od njihovih osnovnih vrednosti.

MK Group je tokom čitave protekle godine obeležene globalnom pandemijom pružala pomoć institucijama za nabavku potrebne medicinske opreme, kao i podršku zdravstvenim radnicima i osetljivim grupama stanovništva u celoj regiji. U okviru projekta „Za regionalne heroje”, nakon prvog talasa pandemije za 450 medicinskih radnika iz regije oobezbedila je zasluženi odmor u istarskom hotelu Kempinski Adriatic u Savudriji, kao i u drugim luksuznim hotelima u našem vlasništvu.

MK Group od svog osnivanja kontinuirano pruža podršku u 123 zajednice u kojima posluje, a samo u prošloj godini navedena pomoć iznosila je više od milion eura, što je svrstava u društveno najodgovorniju kompaniju 2020. godine, proglašenu od strane Srpske asocijacije menadžera.