Претрага

MK GROUP DOVELA NAJVEĆU REGATU U PORTOROŽ

04.10.2018.

MK Group i biser njene turističke divizije, Hotel Kempinski Palace Portorož, postali su partneri najveće svetske regate Barkolane, koja okuplja najbolje jedriličare sveta.

Druge nedelje oktobra, ova trka će okupiti više od 2.000 jedrilica, kao i 25.000 učesnika, koji će jedriti po Tršćanskom zalivu. Pored sponzorstva glavne trke i nagrada za najbolje jedriličare, Hotel Kempinski Palace Portorož, je ove godine i glavni sponzor reli regate “Go to Barcolana from Slovenia”, koja počinje u subotu 13. oktobra.

Nikola Avram, direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK Group, izjavio je da odluka da ova kompanija podrži  Barcolanu, najveću regatu na svetu, i slovenačku reli regatu “Go to Barcolana from Slovenia”, nije bila teška. Dodao je da je glavni cilj bio da obezbede da upravo ova reli regata startuje iz Portoroža i to je možda bio nešto teži zadatak.

„Naše strateško opredeljenje je da podržavamo sportske aktivnosti, kao i aktivnosti lokalne sredine u cilju promocije turizma. Naša kompanija je poznata kao nosilac razvoja lokalnih zajednica u koje investira. Nije prvi put da destinacija u koju mi ulažemo postane sinonim uspešnog turizma jer nama nije cilj da stvorimo samo uspešan hotel već uspešnu destinaciju. Upravo zbog toga, kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regionu, želimo da damo aktivan doprinos razvoju slovenačkog turizma kao i da razvijemo Portorož u jedno od najprestižnijih turističkih letovališta na Jadranu”, rekao je Nikola Avram. On je istakao da MK Group želi da zadrži lidersku poziciju u regionu, kao i da razvije hotelski biznis na najatraktivnijim lokacijama na Jadranu i regionu u sinergiji sa ostalim delovima MK Group.

Divizija turizma je u sastavu MK GROUP već 10 godina. Portfolio obuhvata 15 hotela u okviru 5 hotelskih grupacija i to već pomenuti Kempinski Palace Portorož, Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji, MK Mountain Resort na Kopaoniku, Sheraton u Novom Sadu, kao i manjinsko vlasništvo u Hotelskoj Grupaciji Budvanske Rivijere u Crnoj Gori.