Претрага

MK Group i AIK Banka donirale 100.000 evra za renoviranje soba u Studentskom domu „Slobodan Penezić“ u Beogradu

26.06.2024.

MK Group i AIK Banka potpisale su ugovor o donaciji 100.000 evra Studentskom centru „Beograd”, ustanovi koja u glavnom gradu pruža usluge smeštaja za 10.500 studenata u 14 studentskih domova. Finansijska sredstva biće iskorišćena za renoviranje i opremanje u Studentskom domu „Slobodan Penezić” na Zvezdari. Ova donacija deo je regionalnog filantropskog programa vrednog 350.000 evra, koji će uključiti renoviranje četiri studentska doma u zemljama Adria regiona u kojima MK Group posluje, i predstavlja nastavak redovnih aktivnosti podrške deci, mladima i obrazovanju.

Donacija Studentskom centru „Beograd” realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, koje je strateškim smernicama i uvidima u studentski standard pomoglo u izboru odgovarajućeg investicionog projekta, kako bi donirani novac bio iskorišćen u najboljem interesu studenata.

„Zahvaljujem se kompaniji MK Group i AIK Banci, koje su prepoznale važnost ulaganja u obrazovanje i koje kroz program „Podrška porodici“ žele da doprinesu unapređenju uslova i života studenata, koji borave u studentskim domovima. Zahvaljujući ovoj donaciji od 100 hiljada evra, deo studenata koji u predstojećoj školskoj godini bude boravio u Studentskom domu „Slobodan Penezić“, imaće nove sobe i dobre uslove za učenje, rad i život. Smeštaj tokom studija i dalje je jedno od najvažnijih pitanja za studente koji studiraju van mesta stanovanja i njihove roditelje. Naš cilj je da obezbedimo dodatne kapacitete i stvorimo dobre i ekonomski prihvatljive uslove za smeštaj studenata. Na ovom putu je jako važno i dobro što imamo podršku društveno odgovornih kompanija kao što su MK Group i AIK Banka, koje prepoznaju da je briga o mladima i unapređivanje obrazovanja i vaspitanja obaveza svih nas. Verujem da će ova inicijativa motivisati i druge odgovorne kompanije da se kroz različite akcije i programe priključe našim zajedničkim naporima da našim mladima stvorimo dobre uslove za odrastanje i učenje”, poručila je ministarka prosvete, prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

 

Renoviranje u Studentskom domu „Slobodan Penezić” uključiće zamenu podova, unutrašnjih vrata, molersko-farbarske radove i kompletno opremanje nameštajem u studentskim sobama. Zahvalnost donatorima izrazio je Goran Minić, direktor Studentskog centra „Beograd”. „Velika mi je čast i zadovoljstvo da se u ime Ustanove Studentski centar „Beograd” zahvalim prijateljima iz kompanije MK Group i AIK Banke, na izuzetno značajnoj donaciji koja će doprineti poboljšanju uslova za život i rad naših studenata. Zahvaljujući ovom programu, imamo priliku da do kraja oktobra obnovimo i potpuno opremimo 15 soba u Paviljonu 3 Studentskog doma „Slobodan Penezić”, čime ćemo nastaviti rad na unapređenju studentskog standarda u našoj Ustanovi. Hvala što delite našu viziju i što prepoznajete važnost ulaganja u mlade talente”, rekao je Goran Minić.

„Nakon kontinuiranih donacija koje su tokom proteklih godina realizovane u okviru društveno odgovornog programa „Podrška porodici”, nastavljamo da podržavamo zajednicu u kojoj živimo, osiguravajući bolju i perspektivniju budućnost za mlade. Donacija AIK Banke Studentskom domu „Slobodan Penezić“ u Beogradu, u iznosu od 100.000 evra, omogućiće renoviranje i unapređenje prostora u kome studenti borave. Cilj donacije je da stvorimo adekvatne uslove za postizanje najboljih akademskih rezultata i ostvarivanje punog potencijala mladih ljudi u Srbiji”, istakao je Petar Jovanović, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

„Studenti su ove godine u fokusu našeg regionalnog društveno odgovornog programa, koji u Srbiji tradicionalno sprovodimo zajedno sa AIK Bankom. Za studentske domove u Adria regionu, konkretno u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj, ukupno ćemo izdvojiti 350.000 evra. Želja nam je da doprinesemo obrazovanju i razvoju novih generacija, i najboljim studentima pružimo kvalitetne uslove za učenje i život tokom studija. Kroz ovogodišnje donacije obuhvatićemo nekoliko hiljada studenata koji borave u studentskim domovima u Beogradu, Podgorici, Ljubljani i Zagrebu”, rekla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

Studente koji u predstojećoj školskoj godini budu boravili u Studentskom domu „Slobodan Penezić“, u oktobru će dočekati nove sobe. Donacijama studentskim domovima prethodile su donacije predškolskim ustanovama i porodilištima. Samo prošle godine, MK Group i AIK Banka izdvojile su 680.000 evra za renoviranje dvadeset vrtića u Adria regionu, dok su 2022. godine za 7 porodilišta u Adria regionu donirale 570.000 evra, a sve u okviru programa „Podrška porodici” kojim kontinuirano pružaju podršku deci i mladima.