Претрага

MK Group i AIK Banka donirale 100.000 evra za zagrebačke trudnice

06.09.2022.

U okviru regionalnog projekta „Podrška porodici“ MK Group i AIK banka realizuju donacije u sedam porodilišta u pet zemalja Adria regiona u kojem posluju. Za projekat čiji je cilj podrška merama za rast nataliteta i porodičnoj politici izdvojile su ukupno 700.000 evra. U Hrvatskoj iznos od 100.000 evra doniran je porodilištu Kliničko bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu, u kome svake godine na svet dođe oko 3.000 beba. Donacija je iskorišćena za nabavku najsavremenijeg ultrazvučnog aparata kojim će se pregledati trudnice i porodilje.

Direktor KBC Sestre milosrdnice, prof.dr.sc. Davor Vagić zahvalio se donatorima: „Drago mi je da su Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice i naša Klinika za ženske bolesti i porođaje deo jednog velikog regionalnog donatorskog projekta koji su pokrenuli MK Group i AIK Banka. Ultrazvučni uređaj vredan stotinu hiljada evra, koji smo dobili na poklon u sklopu projekta „Podrška porodici“, sigurno će unaprediti brigu o zdravlju naših trudnica i porodilja. Hvala donatorima, jer ovaj gest pokazuje da nam je zajednički zadatak briga o budućim naraštajima u svim državama ovog dela Evrope“.

Direktorka korporativnih poslova MK Group, Aleksandra Stojanović, izjavila je: „Porodica je u fokusu naše grupacije od njenog osnivanja. Zato sistemski pristupamo ovoj temi i realizujemo brojne društveno odgovorne aktivnosti koje su usmerene na decu, mlade i podršku roditeljima. U čitavom regionu godišnje se rodi oko 140.000 beba, a naša želja je da doprinesemo unapređenju uslova u kojima ih majke donose na svet.“

Projekt „Podrška porodici“ je prošle godine proširen donacijama porodilištima, a inače je tradicionalni program za zaposlene koji zajednički realizuju MK Group i AIK Banka. Za pet godina koliko traje, nagrađeno je preko 700 porodica i 1150 beba zaposlenih.

Ispred AIK bankarske grupe, Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke, istakao je: „Vrlo smo zadovoljni što smo naš program „Podrška porodici“ obogatili donacijama porodilištima. Na ovaj način podržavamo ne samo porodice naših zaposlenih, već i buduće roditelje u zemljama Adria regiona, i želimo da pokažemo da smo uz njih u tako značajnom i posebnom momentu kakav je rođenje deteta“.

Pored KBC Sestre milosrdnice, donacije MK Group i AIK Banke u okviru programa ,,Podrška porodici“ realizuju se u još šest porodilišta u regionu – u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U njima se ukupno svake godine rodi oko 16 hiljada beba, koje će dolaziti na svet u boljim uslovima.