Претрага

MK Group i AIK Banka donirale 200.000 evra porodilištima u BiH

24.10.2022.

MK Group i AIK Banka zvanično su uručile donacije porodilištima u Bosni i Hercegovini, u sklopu regionalnog projekta „Podrška porodici“, koji se osim u BiH, realizuje u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Ukupna vrednost donacija za tri porodilišta u Bosni i Hercegovini iznosi 200.000 evra.

Za ovaj iznos porodilištu Opšte bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu doniran je laparoskopski stub, dok su donaciju u Republici Srpskoj podelila porodilišta bolnice „Dr. Mladen Stojanović“ u Prijedoru i Bolnice Gradiška, za nabavku preko potrebne medicinske opreme.

U ime Opšte bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, dr. Aida Đurđević, načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, zahvalila se MK Group i AIK Banci na vrednoj donaciji. „Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji, naša ustanova je sada u mogućnosti da dnevno obavi četiri do pet ginekoloških endoskopskih operacija (laparoskopija i histeroskopija) koje značajno doprinose povećanju stope fertiliteta. Ova minimalno invazivna operativna tehnika je zlatni standard u svetu i doprinosi našoj viziji da se razvijamo kao odeljenje na kojem će se obavljati sve procedure potpomognute oplodnje“, kazala je dr. Đurđević.

Direktor JZU Bolnica Gradiška, dr. Rajko Dodik rekao je kako je ova donacija od izuzetne važnosti za ovu zdravstvenu ustanovu jer će omogućiti kvalitetniju negu bebama i njihovim majkama. „Zahvaljujemo se MK Group i AIK Banci što su prepoznale naša nastojanja da obezbedimo što bolje bolničke uslove jer samostalno ne bismo bili u mogućnosti da nabavimo savremenu opremu“, istakao je dr. Dodik.

Andrija Vukotić, direktor bolnice „Dr. Mladen Stojanović“ saglasio se sa ovom konstatacijom. „Donacija je omogućila našim zdravstvenim radnicima da pruže kvalitetniju uslugu pacijentima. Nadamo se da će i druge kompanije slediti ovaj lep primer podrške zdravstvu i porodilištima“, rekao je Vukotić.

Predstavnici MK Group i AIK Banke obišli su porodilišta u sve tri bolnice i u razgovoru sa njihovim rukovodstvom i načelnicima ginekološko-akušerskih odjeljenja, pohvalili efikasnu realizaciju donacija i nabavke opreme.

Povodom uručenja donacija, Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group izjavila je: „Naš program „Podrška porodici“ postoji već pet godina i namenjen je našim zaposlenima koji se ostvare u ulozi roditelja. Prošle godine smo ga proširili donacijama porodilištima i pretvorili u veliki regionalni projekat vredan preko 700.000 evra. Na ovaj način pružili smo podršku ne samo porodicama naših zaposlenih, već i budućim roditeljima u zemljama Adria regiona“.

Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke je istim povodom naglasila da je ulaganje u decu zapravo ulaganje u budućnost: „Nama je cilj da pomognemo da uslovi za rađanje novog života budu što bolji u celom regionu. Hteli smo, takođe, da pokažemo roditeljima da smo uz njih i u tako važnom trenutku kakav je rođenje bebe.“

Cilj regionalnog projekta „Podrška porodici“ je da obezbedi bolje uslove za trudnice, porodilje i novorođenčad, ali i da dugoročno pruži podršku porodičnoj politici i merama za poticaj nataliteta u zemljama regiona u kojima posluju AIK banka i MK Group. U lokalnim sredinama u kojima su prisutni, tokom proteklih pet godina izdvojile su preko pet miliona evra za društveno odgovorne akcije.