Претрага

MK Group i AIK Banka donirale 25.000 evra vrtiću „Maslačak“ u Nišu

03.10.2023.

Vrtić „Maslačak”, u okviru Predškolske ustanove Pčelica u Nišu, svečano je obeležio završetak radova koji su realizovani zahvaljujući donaciji MK Group i AIK Banke. Kompanije su u okviru projekta „Podrška porodici” za ovaj vrtić izdvojile 25.000 evra, a za sve vrtiće u Srbiji donirale su ukupno 350.000 evra.

Donacija vrtiću „Maslačak” obuhvatila je kompletno sređivanje fasade, betoniraje oronulog dvorišta, sređivanje ruiniranih terasa i postavljanje novih ograda, kao i sadnju zelenila. „Do sada nismo renovirali spoljašnjost vrtića, već smo više ulagali u njegovu unutrašnjost. Velike terase veoma su važne za rad sa mališanima, gde će vaspitači moći da organizuju brojne zanimljive aktivnosti”, rekla je Svetlana Mitić, direktorka vrtića, izrazivši zahvalnost kompanijama donatorima.

Otvaranju rekonstruisanog vrtića prisustvovao je i Predrag Nešović, rukovodilac Školske ustanove Niš, koji je istako da ovaj program podrške koju sprovode MK Group i AIK Banka pruža pomoć i lokalnim samoupravama, da za najmlađe sugrađane budu obezbeđeni najbolji uslovi, kako bi se razvijali u kvalitetnom i kreativnom okruženju.

„Uređenje vrtića u Srbiji nastavak je programa „Podrška porodici” koju AIK Banka godinama unazad uspešno sprovodi u saradnji sa MK Group. Posvećenost deci i porodici deo su našeg strateškog opredeljenja, jer verujemo da je ulaganje u obrazovanje i dobrobit naših najmlađih ključ za izgradnju prosperitetne i inkluzivne zajednice. Posebno nam je drago što smo deo odrastanja naših mališana u Nišu i što smo u prilici da im boravak u vrtiću učinimo prijatnijim”, poručila je Elena Drašković, rukovodilac Službe za komunikacije AIK Banke.

U narednom periodu biće obeležen završetak radova u svim vrtićima u Srbiji koji su primili donacije, a do kraja godine ukupno će biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu, za koje su MK Group i AIK Banka izdvojile 750.000 evra.