Претрага

MK Group i AIK Banka donirale 350.000 evra vrtićima u Srbiji

23.10.2023.

Kompanije MK Group i AIK Banka ove godine donirale su 350.000 evra vrtićima širom Srbije. Sredstva za renoviranje i opremanje dobile su predškolske ustanove u Vrbasu, Bečeju, Pećincima, Kovačici, Novom Sadu, Nišu, Raškoj i Golubcu. Zahvaljujući donacijama za unapređenje uslova u ovim ustanovama, deca sada borave u lepšem i kreativnijem okruženju.

Na događaju povodom završetka donacija vrtićima u Srbiji prisustvovala je i Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije, prof. dr Slavica Đukić Dejanović. Ministarstvo prosvete pružilo je podršku tokom procesa izbora predškolskih ustanova koje su primile novčana sredstva, pri čemu je fokus bio na opštinama u kojima posluje MK Group.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović istakla je da je predškolska ustanova „Boško Buha” u Vrbasu jedna od osam predškolskih ustanova koje su dobile podršku društveno odgovornih kompanija – MK Group i AIK Banka. „Poslednjih godina Ministarstvo prosvete gradi i dograđuje objekte predškolskih ustanova širom Srbije. Cilj Ministarstva je da obezbedimo dodatne kapacitete u vrtićima kako bi obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem bio što veći”, rekla je ona i dodala da je unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, jedan od strateških prioriteta Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete.

O regionalnom društveno odgovornom programu „Podrška porodici“, koje zajedno realiziju MK Group i AIK Banka, govorio je Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group.

„MK Group i AIK Banka i ove godine zajedno realizuju projekat „Podrška porodici“, u okviru koga smo izdvojili 750.000 evra za renoviranje i opremanje više od 20 vrtića u celom Adria regionu. Za osam vrtića u Srbiji, u opštinama u kojima poslujemo, donirali smo 350.000 evra. Vrbas je posebno značajan za nas jer u njemu ima mnogo dece naših zaposlenih. U ovoj opštini zapošljavamo 850 ljudi u Carnex-u i Sunoko fabrici šećera. Nadamo se da je renoviranje ovog vrtića doprinelo boljim uslovima i lepšem odrastanju naših mališana. Takođe, srećni smo što ulažemo u nove generacije koje su naša budućnost i verujemo da najbolje tek dolazi”, istakao je Jovan Purar.

Donacija vrtiću „Bubica” u okviru predškolske ustanove „Boško Buha” u Vrbasu obuhvatila je kompletno renoviranje dva sprata, uz zamenu podova i vrata, kupovinu novog nameštaja za dečije sobe, opremanje kupatila, sređivanje dvorišta i uređenje kuhinje.

„Zahvaljujem se kompanijama MK Group i AIK Banci koje su u okviru svog društveno odgovornog programa donirale 170.000 evra za rekonstrukciju našeg vrtića u Vrbasu. Verujem da će ova donacija doprineti kvalitetu odrastanja i lepšoj budućnosti naših najmlađih, a značajno će pomoći i našim zaposlenima, prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti koje su usmerene na decu”, zaključio je Nebojša Dešić, direktor vrtića u Vrbasu.

Nakon završetka projekta u Srbiji, tokom sledećeg meseca biće završeni radovi u vrtićima koji su dobili donacije u Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj povodom jubileja četiri decenije rada MK Group. Time će do kraja godine ukupno biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu.