Претрага

MK Group i Gorenjska Banka donirale 100.000 evra za studentski dom u Ljubljani

20.06.2024.

MK Group i Gorenjska banka potpisale su ugovor sa Studentskim domom u Ljubljani, o donaciji 100.000 evra najvećem studentskom naselju „Rožna dolina” u Sloveniji, u kome boravi 3.500 studenta. Donacija će omogućiti kreiranje zajedničkog prostora za učenje i rad, ali i druženje i druge organizovane aktivnosti koje će doprineti poboljšanju kvaliteta studiranja i života u studentskom domu. Finansijska sredstva će biti iskorišćena za renoviranje i kompletno opremanje prostora od blizu 200 kvadratnih metara koje će imati zone za individualni, grupni rad i čitaonicu, uz savremenu opremu i tehnologiju, čime će pružiti značajnu podršku u pripremi ispita, akademskom uspehu i jačanju saradnje među studentskom zajednicom.

Donatorski ugovor potpisali su direktor Javnog zavoda Studentski dom Ljubljana Tomaž Pečnik, generalni direktor MK Group Mihailo Janković i član uprave Gorenjske banke Marko Filipčič.

„Studentski dom Ljubljana već 72 godine stvara zajednicu u 29 domova sa 7.500 kreveta, u kojima ne samo da obezbeđujemo adekvatne uslove za život studentima, već i težimo raznovrsnim akademskim, kulturnim, umetničkim i sportskim aktivnostima. Velikodušnom donacijom kompanija MK Group i Gorenjske Banke za uspostavljanje moderne radne sobe u Rožnoj dolini, obezbedićemo zajednički prostor za učenje i doprineti adekvatnoj podršci akademskom uspehu studenata, podsticati saradnju i inovativnost, a pre svega ojačati studentsku zajednicu”, istakao je Tomaž Pečnik, direktor Javnog zavoda Studentski dom Ljubljana, na potpisivanju donatorskog ugovora.

MK Group, uz svoj društveno odgovorni program „Podrška porodici”, nastavlja da ulaže i u mlade, obrazovanje i nauku.

„Ove godine regionalni filantropski projekat MK Group usmerila je na studentske domove u Adria regionu u kome poslujemo, a za koje ćemo ukupno izdvojiti više od 350.000 evra. U Sloveniji tradicionalno sa Gorenjskom Bankom ulažemo u nove generacije i doprinosimo njihovom obrazovanju i razvoju. Ovogodišnje donacije u sinergiji su sa delovanjem Zadužbine Miodraga Kostića koja će krajem godine u Beogradu otvoriti Palatu nauke, prvi centar za istraživanje i popularizaciju nauke u regionu. Upravo ovakvim projektima želimo da našim najboljim studentima i mladim naučnicima regiona pružimo vrhunske uslove za učenje i istraživanje”, rekao je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group.

 

„Regionalni program društvene odgovornosti „Podrška porodici” ušao je u osmu godinu. Za ovo vreme dali smo značajan doprinos poboljšanju uslova kako za naše najmlađe, porodice, tako i sada za studente. Novom donacijom želimo da podstaknemo inovativnost, posvećenost i izvrsnost u svim oblastima. Želimo da studenti veruju u uspeh na svim svojim putevima uz sveže pristupe, nova znanja i nova iskustva”, zaključio je Marko Filipčič, član uprave Gorenjske Banke.

U okviru regionalnog projekta „Podrška porodici”, kompanija MK Group i Gorenjska Banka tokom prethodne dve godine donirale su ukupno 270.000 evra za porodilišta i vrtiće širom Slovenije. Porodilište u Ljubljani primilo je 2022. godine donaciju od 120.000 evra za renoviranje postporođajnih soba, dok je za 7 vrtića u Sloveniji tokom prošle godine donirano 150.000 evra. Kompanije će i dalje svojim društveno odgovornim aktivnostima nastaviti da pružaju podršku deci i mladima.