Претрага

MK Group i Gorenjska banka omogućile su obnovu vrtića u Mariboru

01.12.2023.

U Mariboru su vrtići Studenček i vrtić Jožice Flander sa zadovoljstvom primili donaciju MK Group i Gorenjske banke u okviru regionalnog programa društvene odgovornosti Podrška porodici. Deca predškolskog uzrasta će moći još bolje da razviju svoje pokretne i motoričke sposobnosti i steknu nove prijatelje u još prijatnijem ambijentu vrtića. Otvaranju renoviranih vrtića prisustvovali su gradonačelnik mariborske opštine Saša Arsenovič, zamenik gradonačelnika mariborske opštine Samo Peter Medved, predstavnik MK Group Luka Bjeković i član uprave Gorenjske banke Marko Filipčič. Ukupna vrednost donacija za obnovu vrtića u Sloveniji iznosi 150.000 evra, a u celom jadranskom regionu, gde se odvija program društvene odgovornosti Podrška porodici, 750.000 evra.

 

Gradonačelnik mariborske opštine Saša Arsenovič: „Zahvaljujem se MK Group i Gorenjskoj banci koje su donacijom podržale obnovu dečijih igrališta u vrtićima Studenček i Jožica Flander. Igrališta na otvorenom sada omogućavaju deci aktivno druženje, puno dobre volje i smeha, stvaraju mesto za druženje i jačaju međugeneracijske zajednice.“

„U vrtiću se trudimo da se deca što više kreću i igraju. Verujemo da će nova igra to omogućiti. Zato još jednom hvala MK Group i Gorenjskoj banci“, ističe Darja Jaušovec, direktorka dečijeg vrtića Jožica Flander. Viktorija Kovačič, direktorka i pomoćnica direktora vrtića Studenček, dodaje: „Pre svega, želim da vam se u ime naše dece zahvalim na ljubaznoj pomoći u renoviranju igrališta i uspostavljanju novih igrališta, što će doneti još više kvalitet igre.”

Predstavnik MK Group Luka Bjeković: „MK Group nastoji da stvori podsticajno i kreativno okruženje, koje počinje od najmlađih. Važno je da naši potomci imaju dobre uslove za dečiju igru, razvoj motoričkih i pokretnih sposobnosti i da lokalne zajednice u kojima poslujemo vide naše napore da razvijamo region. Ove godine, kada obeležavamo 40 godina uspešnog poslovanja, MK Group je u saradnji sa Gorenjskom bankom izdvojila 750.000 evra za obnovu vrtića u regionu, a 150.000 evra u Sloveniji. Nastavićemo sa našim naporima i ubuduće“.

Član uprave Gorenjske banke Marko Filipčič: „Drago nam je što smo u okviru projekta Podrška porodici u saradnji sa MK Group ove godine uspeli da se fokusiramo na poboljšanje uslova za decu predškolskog uzrasta. Verujemo da će renovirana igrališta u mariborskim vrtićima značajno doprineti razvoju naših najmlađih i stvoriti ambijent pun razigranosti i radoznalosti. Gorenjska banka će i ubuduće nastojati da bude odgovoran partner lokalnim zajednicama.