Претрага

MK Group i Gorenjska banka podržavaju decu i vrtiće u Sloveniji

18.04.2023.

MK Group i Gorenjska banka, koje su prepoznate i u Sloveniji po programu društvene odgovornosti »Podrška porodici«, izdvojiće za vrtiće u u ovoj zemlji sredstva u ukupnom iznosu od 150.000 evra. Ovogodišnja donacija premašiće prošlogodišnju uspešno realizovanu donaciju porodilištu u Ljubljani kada su u fokusu bile bebe i roditeljii. Sada se nastavlja podrška deci i porodici kroz ulaganje u vrtiće, a ova akcija ukupne vrednosti 600.000 evra biće sprovedena širom Adria regiona. Donacije se realizuju ove godine povodom velikog jubileja MK Group – 40 godina uspešnog poslovanja.

Na radnom sastanku sa državnim sekretarom u Ministarstvu prosvete Slovenije Borisom Černilcem, predstavnici donatora razgovarali su o donaciji vrtićima koje će biti realizovane ove godine, u Ljubljani, Mariboru, Kranju, Kopru, Izoli i Portorožu. Nakon prihvatanja donacija i izražene zahvalnosti MK Group i Gorenjskoj banci, koje svojim društveno odgovornim aktivnostima daju doprinos dodatnom kvalitetu života i budućim generacijama u Sloveniji, uslediće sastanci sa predstavnicima opština i vrtića kako bi se utvrdili svi detalji projekta.

Jovan Purar, direktor MK Grupe: »Deca su fokus našeg krovnog društveno odgovornog programa Podrška porodici, kroz koji organizujemo različite aktivnosti čiji je cilj kreiranje što boljeg okruženja za nove generacije. Nema boljeg načina da otpočnemo obeležavanje četiri decenije rada MK Group, nego darivanjem najmlađih. U duhu slogana našeg jubileja »Slavimo budućnost«, ove godine ulažemo u vrtiće i decu budućnosti«.

Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke: „Održivost prevazilazi program društvene odgovornosti. Svojom vizijom, vrednostima i projektima, mi u Gorenjskoj banci želimo da doprinesemo aktivnom i inkluzivnom društvu. Ovogodišnja donacija vrtićima jača naše opredeljenje i podstiče naše mališane na razigranu radoznalost i kreativnost, a roditeljima donosi dodatnu meru zadovoljstva vrtićima.“

Regionalni projekat »Podrška porodici« pored Slovenije, odvija se i drugim zemljama Adria regiona u kojima posluje MK Group – Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Pored donacija sa ciljem unapređenja uslova za decu i pružanja dugoročne podrške porodičnoj politici, uključuje i nagrađivanje zaposlenih koji postanu roditelji, i kao takav realizuje se već sedam godina.