Претрага

MK Group i Gorenjska banka su donacijom od 150.000 evra omogućili obnovu 7 vrtića širom Slovenije

07.12.2023.

MK Group i Gorenjska banka su u okviru programa Podrške porodici ove godine omogućili obnovu 7 vrtića širom Slovenije. Završna priredba održana je u vrtiću Mladi Rod – Čira čara u Ljubljani, gde je nova igrališta svečano otvorila načelnica Odeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje pri Opštini Ljubljana Marija Fabčič, predsednik Upravnog odbora Gorenjske banka Mario Henjak, generalni direktor MK Group Mihailo Janković i direktor vrtića Mladi Rod Aleš Bole. Ukupna vrednost donacija za obnovu vrtića u Sloveniji iznosi 150 hiljada evra, dok je za 20 vrtića u celom Adria regionu, uključujući Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru, izdvojeno ukupno 750 hiljada evra.

Direktor Dečijeg vrtića Mladi rod Aleš Bole: „Danas slavimo. Radujemo se novim igračkama, koje su tako važan faktor u razvoju motoričkih i kognitivnih sposobnosti naših najmlađih. Hvala MK Group i Gorenjskoj banci što ulažu u budućnost naše dece.“

Marija Fabčič, načelnica odeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje pri Opštini Ljubljana: „Opština Ljubljana ima izuzetan sluh za decu. Trećinu budžeta izdvajamo za renoviranje vrtića i škola i nove programe, a posebno smo zahvalni inicijativama poput donacije MK Group i Gorenjske banke.“

Predsednik Upravnog odbora Gorenjske banke Mario Henjak: „U okviru programa Podrške porodici, ove godine smo u saradnji sa MK Group vrtićima širom Slovenije izdvojili 150.000 evra za renoviranje dečijih igrališta i opreme. Drago nam je što smo na ovaj način mogli da damo značajan doprinos poboljšanju uslova u kojima se naša najmlađa deca razvijaju. Gorenjska banka će i ubuduće nastojati da bude odgovoran partner lokalnim zajednicama.“

Generalni direktor MK Group Mihailo Janković: „U godini jubileja, kada MK Group obeležava 40 godina poslovanja, izdvojila je više od milion evra za društveno odgovorno poslovanje. Samo u okviru programa Podrške porodici, za obnovu 20 vrtića u celom jadranskom regionu opredeljeno je 750.000 evra. Ove donacije doprinose boljim uslovima i boljem obrazovanju dece, što nas posebno raduje, jer verujemo da ulaganjem u nove generacije, koje su naša budućnost, najbolje tek dolazi.

U Kranju renoviranim igralištem obradovali su se Kranjski vrtići – jedinica Janina, u Mariboru novim igralištima obradovali su se Valdorfski vrtić Studenček i Jožica Flander, na Dečijem vrtiću Obala Koper – jedinica Ribica renovirala je senzornu sobu uz pomoć od donacije, Dečiji vrtić Mavrica Izola i Dečiji vrtić Barčica Portorož, s druge strane, renovirali su vanjsko igralište.

Regionalni program društvene odgovornosti MK Group i Gorenjske banke Podrška porodici ove godine je usmeren na poboljšanje uslova u kojima najmlađi odrastaju, uče i razvijaju se. Program Podrška porodici poznat je široj slovenačkoj javnosti po prošlogodišnjoj donaciji za renoviranje četiri postporođajne sobe u Porodilištu Ljubljana, besplatnoj pauzi za medicinsko osoblje u hotelu Kempinski Palace Portorož tokom epidemije i pomoći malom dečaku u lečenju retke bolesti.

Program Podrška porodici zvanično je pokrenut pre sedam godina kao interni program podrške zaposlenima u MK Group koji postanu roditelji. Do danas je podržano 790 porodica i više od 1.300 dece zaposlenih sa ukupno 400.000 evra. MK Group sprovodi program u svim zemljama regiona u kojima posluje, a to su Srbija, Slovenija, Hrvatska i Crna Gora.