Претрага

MK Group: Investicioni ciklus od 5 miliona evra u Istri

15.10.2019.

Savudrija, oktobar 2019. godine – Kompanija MK Group je, od 2017. godine, vlasnik Skipper Resort-a u Savudriji u Istri, koji se prostire na preko 200.000 m2. Ovaj kompleks obuhvata Kempinski Hotel Adriatic, 21 luksuznu vilu, golf teren i apartmane ukupne površine preko 15.000 kvadrata. Ovogodišnjim investicijama od preko 3 miliona evra u Kempinski Hotel Adriatic u Hrvatskoj, i najavljenim novim ulaganjima od 2 miliona evra tokom naredne godine, kompanija MK Group potvrđuje jasnu nameru da razvije turističke destinacije u kojima posluje i učini ih omiljenim među regionalnim i evropskim turistima.

„Nije tajna da Istra pruža velike potencijale za razvoj turizma. MK Group u ovom delu regiona želi da bude aktivan partner razvoju, ne samo hotelskih ponuda, već čitavih destinacija i učini ih novim omiljenim mestima među turistima. Upravo zato smo pokrenuli ovaj novi investicioni ciklus“, izjavio je Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatik u Savudriji.

G. Behrens je takodje istakao je da je samo u protekloj godini više od tri miliona evra uloženo u renoviranje ovog hotela, kao i da su najveći radovi bili renoviranje plaže hotela, rezidencije Skipper, vip plaže kao i restoranskog dela. „U narednom periodu očekuju nas dodatne investicije od 2 miliona evra u vile Skipper Resort-a, kao i opremanje i preuređenje određenih apartmana. Idemo u susret trendovima i zahtevima savremenog turizma i želimo da ovaj deo Jadrana učinimo prvim izborom, ne samo za goste iz regiona, već i iz drugih evropskih i svetskih zemalja“, dodao je Kai Behrens.

Podsećamo da kompanije MK Group, na čijem je čelu Miodrag Kostić, u većinskom i manjinskom vlasništvu poseduje 14 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, aerodrom Portorož i golf teren u Savudriji. Poseban značaj za diviziju turizma u okviru MK Group ima saradnja sa renomiranim svetskim brendovima kao što su Kempinski i Sheraton.

O Kempinski Hotelu Adriatic

Lako dostupan automobilom iz mnogih evropskih metropola, Kempinski Hotel Adriatic otvorio je svoja vrata 2009. kao prvi hrvatski luksuzni golf i spa rizort sa pet zvjezdica na moru. Smešten nedaleko od Umaga, hotel nudi prekrasan pogled na hrvatsku, slovenačku i italijansku obalu i na vrhove Alpa. Raspolaže sa 186 ekskluzivno opremljenih soba i apartmana, dva elegantna restorana, tri bara, spa centrom veličine 3000 kvadratnih metara, teretanom, dečjim Kempi Klubom, plažom, raznovrsnim konferencijskim sadržajima i u zasebnom konferencijskom centru smeštenom na samoj morskoj obali. Ovaj hotel posluje u sklopu Skipper Resorta koji obuhvata i luksuzne vile i apartmane, ali i Golf Klub Adriatic- prvo istarsko takmičarsko golf igralište sa 18 polja.