Претрага

MK Group investira 500 miliona evra u region

21.01.2019.

Novi Sad, 21. januar 2019. godine –U skladu sa svojom strateškom opredeljenošću, kompanija MK Group nastavlja da ulaže u sektore agrara, bankarstva i turizma u jugoistočnoj Evropi i planira da u narednih 5 godina dodatno investira 500 miliona evra u ove oblasti, saopšteno je na proslavi 35 godina poslovanja, na kojoj su istaknuti uspešni rezultati koje je kompanija ostvarila tokom 3 i po decenije postojanja.

„Kada smo osnivali MK Group imali smo troje zaposlenih, a sada taj broj iznosi 7.000 ljudi. Svi oni zaslužni su za uspeh koji smo postigli, za sve prilike i šanse koje su pretvorene u uspešne rezultate“, istakao je Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group i dodao je da je jedan od najvećih uspeha u minulom radu činjenica da je tokom svih 35 godina kompanija ostala pouzdan partner. „Naša kompanija je tokom 35 godina poslovanja ostala pouzdan oslonac za svoje zaposlene, saradnike, partnere ali iznad svega za 74 lokalne zajednice u kojima radi. Upravo zahvaljujući ovakvom pristupu jedna domaća kompanija postala je regionalni lider u agraru, bankarstvu i turizmu, na šta, složićete se, svi možemo da budemo ponosni“, zaključio je Kostić.

Dušan Radičević, finansijski direktor MK Group, osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekloj i na planove za budućnost: „U godini za nama, otvorili smo hotel Sheraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma Portorož, povećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze učvrstimo poziciju lidera jugoistočne Evrope u ključnim granama našeg poslovanja. Od osnivanja do danas smo investirali milijardu evra u poslovanje, a koliko su naši planovi za budućnost ambiciozni pokazuje naša namera da u narednih 5 godina investiramo dodatnih pola milijarde evra u agrar, bankarstvo i turizam u Srbiji i regionu.“

Tokom proslave ovog značajnog jubileja, svečano su predstavljeni i nov vizuelni identitet i vrednosti MK Group, kao i menadžeri svih divizija koje posluju unutar MK Group sistema.
Pogledajte prilog MK Group investira 500 miliona evra u region