Претрага

MK Group najavljuje saradnju sa kineskim kompanijama

20.10.2017.

Menadžment kompanije MK Group prethodnih dana je boravio u radnoj poseti Kini, gde je imao susrete sa predstavnicima vodećih kineskih kompanija, u cilju uspostavljanja saradnje sa partnerima iz sektora poljoprivrede, hotelske industrije i bankarstva.

Predstavnici kompanije MK Group su se u Pekingu sastali sa čelnim ljudima najvećih kineskih banaka, gde je razgovarano o mogućnostima za investiranje i saradnju. Sastanci su se održali sa „Industrijskom i komercijalnom bankom Kine (Industrial and Commercial Bank Of China – ICBC )“, „Kineskom građevinskom bankom“ (China Construction Bank – CCB ), „Azijskom bankom za infrastrukturu i investiranje (Asian Infrastructure Investment Bank – AAIB )“, ali i „Kineskom bankom (Bank of China – BOC )“, koja je ove godine počela sa radom u našoj zemlji, a čijim dolaskom se očekuje eksponencijalni rast kineskih investicija u našoj zemlji.

Jaki poslovni partneri, ali i tradicionalno prijateljski odnosi, dovešće do unapređenja poslovne saradnje  između jednog od najuspešnijih holdinga u regionu i kineskih kompanija.

MK Group i u narednom periodu planira usmeravanje fokusa novih poslovnih aktivnosti na Srbiju i zemlje regiona. „Strateško opredeljenje MK Group ostaje ulaganje i dalji razvoj u sektorima poljoprivrede, turizma i hotelijerstva i bankarstva. Partnere, sa kojima bismo razvijali poslove iz industrija u kojima planiramo nastavak razvoja, tražimo među jakim kompanijama i investitorima sa iskustvom i dokazanim rezultatima iz tih ili sličnih branši, a to je upravo ono što kinesko tržište, kao strateški značajno, može da ponudi”, zaključio je Dušan Radičević, direktor MK Group.

Pored bankarskog sektora, rukovodstvo MK Group se, tokom boravka u Kini, sastalo i sa čelnim ljudima jedne od najvećih kompanija iz oblasti osiguranja, kao i kompanijama koje se bave proizvodnjom hrane i distribucije. Pored navedenog, razmatrale su se i poslovne mogućnosti sa potencijalnim partnerima iz oblasti turizma i hotelijerstva.